Μελέτη εξετάζει για ποιους λόγους διστάζουμε να συμμετέχουμε σε κλινικές μελέτες

Ηλεκτρονική μελέτη διεξάγεται ανώνυμα σχετικά με όσα επηρεάζουν τους πολίτες στο να συμμετάσχουν σε κλινικές δοκιμές. Προσδοκία αποτελεί να διερευνηθούν τα κίνητρα και οι περιορισμοί που ορθώνονται στην πρόθεση συμμετοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η έρευνα σχετικά με τα εμβόλια προχώρησε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αποτέλεσμα ήταν η έγκαιρη διάθεση αποτελεσματικών εμβολίων κατά της νόσου, συμβάλλοντας στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και της θνητότητας. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα έχει ακόμη καθήκον να αξιολογήσει ζητήματα όπως είναι αυτό του ιδανικού διαστήματος για τις αναμνηστικές δόσεις αλλά και την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων έναντι παραλλαγών του ιού. Συνεπώς χρειάζεται να διεξαχθούν και άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων. Πλέον όμως  το ερευνητικό προσωπικό  συναντά «αναχώματα» στην διεξαγωγή τους, με κυριότερη την ανεύρεση αρκετού αριθμού εθελοντών και εθελοντριών,  ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έρευνα  που αφορά άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Ο ενδοιασμός όμως των εθελοντών και εθελοντριών βάζει φραγμούς στην απάντηση αξιοσημείωτων ερευνητικών ζητημάτων.

Στο πνεύμα αυτό, με στόχευση τη διευκρίνιση των παραγόντων που επηρεάζουν το ενδιαφέρον του κοινού για την συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές, το VACCELERATE μια πανευρωπαϊκή, ακαδημαϊκή πλατφόρμα σχεδίασε μια ανώνυμη, ηλεκτρονική μελέτη. Επιδίωξη είναι  να εντοπιστούν τα κίνητρα και τα εμπόδια των Ευρωπαίων για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές εμβολίων για τον COVID-19/άλλα νοσήματα .Απώτερος σκοπός είναι η επιτάχυνση των κλινικών δοκιμών εμβολίων φάσης ΙΙ και ΙΙΙ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απαντήσουν 24 ερωτήσεις  του ανώνυμου ερωτηματολογίου, διαθέτοντας χρόνο 10 λεπτών για την συμπλήρωση του.  Σε αυτές περιλαμβάνονται ερωτήσεις που αναφέρονται σε δημογραφικά χαρακτηριστικά (ηλικία, φύλο, χώρα διαμονής, την κατάσταση υγείας, τα κίνητρα τους για συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές για εμβόλια κατά του COVID-19/άλλων νοσημάτων, αλλά και για το ενδιαφέρον τους για πιθανή μελλοντική συμμετοχή σε κλινικές δοκιμές.

Για να λάβετε μέρος στην μελέτη, ακολούθησε τον εξής σύνδεσμο και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε vaccelerate@cleoresearch.org.

Πηγή: https://virus.com.gr/meleti-exetazei-gia-poioys-logoys-distazoyme-na-symmetechoyme-se-klinikes-meletes/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΣΦΕΕ: Οι 7 απαντήσεις της Φαρμακοβιομηχανίας στις Φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων

Απάντηση σε όσα καταλογίζουν οι Φαρμακαποθηκάριοι στην ξένη Φαρμακοβιομηχανία για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, δίνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών...

Εμβόλια κατά της COVID: Έρχονται νέες οδηγίες για απλοποίηση του εμβολιασμού – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Ξεκίνησε νέος κύκλος επιστημονικών συνεδριάσεων από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού FDA, για την πορεία των εμβολιασμών κατά της COVID-19. Οδηγό και για τις υπόλοιπες...

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ‘Η ΟΥΤΟΠΙΑ; 

O χρόνος ζωής   έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία εκατόν πενήντα με διακόσια χρόνια. Η αύξηση όμως του προσδόκιμου της επιβίωσης σήμερα, οφείλεται κυρίως στην πρόληψη καθώς...

Ετικέτες