Κορονοϊός: Προς ακύρωση και τα ιατρικά συνέδρια που θα διεξάγονταν με αυστηρούς κανόνες από Σεπτέμβριο

Νέες ανατροπές φέρνει η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σιγά σιγά ακυρώνονται όλες οι δημόσιες διοργανώσεις.Παρότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχαν εκδοθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για τα ιατρικά συνέδρια, φαίνεται πως πλέον όλα είναι στον αέρα.
Άλλωστε η κυβέρνηση ακύρωσε και τη ΔΕΘ για το φόβο της διασποράς, που ήταν και εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για τις διεθνείς μας σχέσεις. 

Αν και οι διοργανώτριες εταιρείες αλλά και πολλές επιστημονικές εταιρείες είχαν προετοιμασθεί για να ξεκινήσουν σιγά σιγά τα ιατρικά συνέδρια από τον Σεπτέμβριο με μεγαλύτερη φυσική παρουσία, όλα δείχνουν πως οι εκδηλώσεις αυτές οδηγούνται προς ακύρωση αν συνεχισθεί η διάδοση του κορονοϊού.

Εξάλλου ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις από την κυβέρνηση που αναγορεύουν τις συναθροίσεις πολλών ατόμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.
Εάν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίσει την ανοδική της πορεία τις επόμενες ημέρες, θα ακυρωθούν και τα συνέδρια τα οποία ούτως ή άλλως θα διεξάγονταν υπό εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς και με πολύ λιγότερους συμμετέχοντες.

Όσο για τα ιατρικά συνέδρια του εξωτερικού, αυτά από την αρχή της πανδημίας είχαν προσδιορισθεί ότι θα γίνονται μετά την Άνοιξη του 2021 και εφόσον βέβαια θα έχει τιθασευτεί η πανδημία. Προς ώρας, όλα δείχνουν πως μετατίθενται για πολύ αργότερα, πιθανώς και από το 2022 και μετά.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή:   http://medispin.blogspot.com/2020/08/blog-post_64.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ασπιρίνη: Κάνει τελικά καλό στην καρδιά;

Η ασπιρίνη έχει αδιαμφισβήτητα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη για την καρδιά. Εκτός από την ανακούφιση από τον πόνο, την μείωση του πυρετού και την μείωση...

Διάρκεια αντιαιμοπεταλιακής αγωγής μετά από σύνθετη διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση σε ασθενείς υψηλού αιμορραγικού κινδύνου: υπο-ανάλυση της μελέτης MASTER DAPT. 

Στη μελέτη MASTER DAPT, 3.383 ασθενείς υποβλήθηκαν σε απλή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση (percutaneous coronary intervention, PCI) και 1.196 ασθενείς υποβλήθηκαν σε σύνθετη PCI...

Δωρεάν εξετάσεις με SMS για καρδιαγγειακά και 2 τύπους καρκίνου – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στις 24 Νοεμβρίου το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε 321 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικού ελέγχου για καρκίνο τραχήλου της μήτρας, παχέος εντέρου...

Ετικέτες