Κορονοϊός: Και τα Κέντρα Υγείας στη μάχη κατά του ιού!

Δήμητρα Ευθυμιάδου2 ημέρες πριν

Και τα Κέντρα Υγείας ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού, προκειμένου να υπάρξει η σχετική υποστήριξη στα νοσοκομεία που σήμερα σηκώνουν το βάρος της αντιμετώπισης των περιστατικών covid-19.

Ήδη έχουν προετοιμασθεί έξι Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα προκειμένου να συνδράμουν με το προσωπικό τους κυρίως σε εκείνα τα περιστατικά που δεν χρειάζονται ακόμη νοσηλεία αλλά αφορούν σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να ελεγχθούν άμεσα.

Τα πρώτα Κέντρα Υγείας που ενεργοποιούνται είναι τόσο στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όσο και στην διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, εάν περάσουμε στην 3η φάση επέλασης του κορονοϊού, τα Κέντρα Υγείας που θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά του ιού θα αυξηθούν, ενώ κάποια μπορεί και να απενεργοποιηθούν πλήρως ώστε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να μετακινηθεί στα νοσοκομεία. Δείτε ΕΔΩ ποια νοσοκομεία θα διατεθούν πλήρως για τον κορονοϊό και σταδιακά εκκενώνονται από ασθενείς που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό: «Κορονοϊός: Ξεκινά η εκκένωση νοσοκομείων για να νοσηλεύσουν μόνο ασθενείς με covid-19»

Νέες κλίνες ΜΕΘ

Στο μεταξύ καθημερινά ανοίγουν και νέες κλίνες ΜΕΘ σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να αυξηθεί σταδιακά ο αριθμός των κρεβατιών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Με βάση τον υπουργό Υγείας ήδη λειτουργούν 685 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ, ενώ καθημερινά ανοίγουν και νέες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (4η ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης μπαίνουν στη μάχη σε λίγες ημέρες 17 νέα κρεβάτια ΜΕΘ που επρόκειτο υπό άλλες συνθήκες να παραδοθούν τον Μάϊο.

Θα λειτουργήσουν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ προσέλαβε 30 νοσηλεύτριες ενώ θα μετακινηθούν και 10 γιατροί για τη λειτουργία της Μονάδας. Τη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσουν τα πρώτα 4 κρεβάτια.

Από την άλλη καθημερινά ετοιμάζονται και λειτουργούν νέες κλίνες εντατικής στο ΕΣΥ αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Κορονοϊός: Άνοιξαν κι άλλες ΜΕΘ μόνο για ασθενείς με τον ιό! Πόσες διαθέτει το σύστημα».

Πιέσεις πάντως στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανοίξουν όλο και περισσότερα κρεβάτια εντατικής, ασκούν και οι Νοσοκομειακοί Γιατροί (ΟΕΝΓΕ) οι οποίοι θέτουν το θέμα εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα ετέθη και σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον υπουργό υγείας.

Πηγή: https://www.healthreport.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%cf%87/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Τα οφέλη της άσκησης και συμβουλές για υγιή καρδιά

Σήμερα, η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι που αθλούνται συστηματικά, ζουν τουλάχιστον τρία χρόνια περισσότερο από αυτούς που κάνουν καθιστική ζωή. Σε μελέτη...

Νίκος Τζανάκης: Δεν μας φοβίζει η παραλλαγή Pirola

Αναμένεται χειμώνας με τριπλή επίθεση γρίπης, κορωνοϊού και αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). "Δεν μας φοβίζει η νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, γνωστή και ως Pirola. Από...

Ετικέτες