Κορονοϊός: Γιατί να βγάζετε τα παπούτσια όταν μπαίνετε στο σπίτι – Τι κάνει ο ιός στις σόλες

Μια μικρή μελέτη σε νοσοκομείο της πόλης Wuhan στην Κίνα έδειξε ότι ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να εξαπλωθεί και από τα παπούτσια!
Κορονοϊός – Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Emerging Infectious Diseases Journal, εξέτασε δείγματα επιφανείας από μονάδα εντατικής θεραπείας και γενικό θάλαμο ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο Huoshenshan.
Η ΜΕΘ φιλοξενούσε 15 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και ο γενικός θάλαμος είχε 24 ασθενείς με ήπια συμπτώματα.
Από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, συλλέχθηκαν δείγματα επιχρίσματος από δάπεδα, ποντίκια υπολογιστή, κάδους απορριμμάτων, κιγκλιδώματα, μάσκες ασθενών, ατομικό εξοπλισμό προστασίας και πρίζες.Κορονοϊός στις σόλες των παπουτσιών!
Το ποσοστό θετικότητας ήταν σχετικά υψηλό για τα δείγματα επιχρίσματος δαπέδου “ίσως λόγω της βαρύτητας και της ροής του αέρα που προκαλούσαν τα περισσότερα σταγονίδια του ιού να πέφτουν στο έδαφος. Επιπλέον, καθώς το ιατρικό προσωπικό περπατά γύρω από το θάλαμο, ο ιός μπορεί να εντοπιστεί σε όλο το πάτωμα, όπως υποδεικνύεται από το ποσοστό θετικότητας 100% από το πάτωμα στο φαρμακείο του νοσοκομείου, όπου δεν υπήρχαν ασθενείς”, ανέφερε η μελέτη.
Τα μισά από τα δείγματα που ελήφθησαν από τα πέλματα των παπουτσιών των ιατρών της ΜΕΘ ήταν θετικά, οδηγώντας τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα παπούτσια μπορεί να λειτουργήσουν ως φορείς του ιού.
“Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να απολυμαίνει κανείς τις σόλες των παπουτσιών του προτού εξέλθει από δωμάτιο όπου υπάρχει ασθενής με COVID-19”, ανέφερε η μελέτη.
Πηγή: https://www.nbc12.com

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2020/04/blog-post_33.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες