Κορονοϊός: Γιατί αυξάνονται οι απλές κλίνες covid-19 και όχι οι ΜΕΘ – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι απλές κλίνες covid-19 που δημιουργούνται σε νοσοκομεία ακόμη και αν δεν είναι αναφοράς
Κλίνες covid-19 – έστω λίγες- ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς με κορονοϊό, θα πρέπει να έχουν πλέον όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στις αρχές Αυγούστου σε όλους τους Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας, να υπάρχουν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ακόμη και στα μικρά νοσοκομεία των νησιών, έτοιμα κρεβάτια ώστε αν χρειασθεί να νοσηλεύσουν ασθενείς που έχουν προβληθεί από κορονοϊό. 
Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πλέον ότι το σύστημα υγείας χρειάζεται απλές κλίνες covid-19 και όχι σε μεγάλο βαθμό κρεβάτια εντατικής.
Και αυτό επειδή όσοι προσβάλλονται πια από κορονοϊό είναι νεαρότερης ηλικίας και συνεπώς δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα.

Είναι ενδεικτικό – σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr– ότι το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας ο Ευαγγελισμός, παρότι έχει 18 κλίνες σε ΜΕΘ μόνο για τον κορονοϊό, μόνο οι 3 κλίνες νοσηλεύουν ασθενείς διασωληνωμένος.Τα κρεβάτια εντατικής στον Ευαγγελισμό για τον covid-19 (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έως το τέλος του χρόνου η χώρα μας και το ΕΣΥ θα διαθέτει 1200 κλίνες ΜΕΘ σε σύγκριση με τις 584 που ήταν πριν την πανδημία. Οι ειδικοί αποδίδουν τον μειωμένο αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ και στην προσοχή που δείχνουν πια τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να μην προσβληθούν από τον ιό.


Οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ

Βέβαια σε σύγκριση με τις αρχές καλοκαιριού οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι περισσότεροι και κινούνται κατά μέσο όρο από 31 έως 35 άτομα συνολικά.

Η τελευταία έκθεση του παρατηρητηρίου covid-19 που έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση, καταγράφει σταθεροποίηση στην επιβάρυνση του συστήματος υγείας συγκριτικά με την προηγούμενη έκθεση, σε ό,τι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ αφού η πληρότητα αγγίζει μόνο το 19%.
Να σημειωθεί ότι από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ αφού καταπολέμησαν τον κορονοϊό.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/08/covid-19_31.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες