Κορονοϊός: Έρχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους του τομέα Υγείας! Ποιοι δικαιούνται το μπόνους

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω κορονοϊού για εργαζόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις ΜΑΦ αλλά και σε φορείς του τομέα υγείας, προωθεί η κυβέρνηση.
Όλοι στη ΜΕΘ και τις ΜΑΦ
Ειδικότερα με βάση διάταξη που προωθείται και αναμένεται να κυρωθεί με νόμο στη Βουλή, μισός μισθός θα δοθεί στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό (προσωπικό καθαρισμού, τραπεζοκομοι) που υπηρετεί σε νοσοκομεία (ΕΣΥ, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία) παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19.

Στους εργαζόμενους σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr, θα καταβληθεί για το έτος 2020 η «έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ ενός καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος κατά τις οριζόμενες στην παρ. 2 χρονικές περιόδους και είναι ακατάσχετη» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.


Για να λάβει στο ακέραιο ένας εργαζόμενος το έκτακτο μπόνους θα πρέπει να μισθοδοτήθηκε για χρονικό διάστημα τουλάχιστον διμήνου «από 25.2.2020 και εφεξής μέχρι και 30.6.2020, ως υπηρετών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ασθενών νοσούντων από κορωνοϊό Covid-19» περιγράφεται στη διάταξη.
Στο μεταξύ όμως 600 ευρώ μετρητά και χωρίς …κατάρτιση θα λάβουν 600 ευρώ οι ιδιώτες γιατροί. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης- Απευθείας τα 600 ευρώ στους επιστήμονες”
Μπόνους σε ΕΚΕΑ, Ε.Κ.Α.Π.Υ και ΕΟΠΥΥ
Επίσης με βάση άλλη διάταξη που αποκαλύπτει το HealthReport.gr και θα εμπεριέχεται στο άρθρο 13 νόμου που θα κυρωθεί, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση και σε άλλους φορείς του τομέα της υγείας.

Ειδικότερα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και για τους εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.K.E.A), στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ), στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στο Ωνάσειο.

«Στο πάσης φύσεως προσωπικό που υπηρετεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (E.K.E.A) , στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) και στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο καταβάλλεται για το έτος 2020 έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού. Η παροχή αυτή υπολογίζεται στον βασικό μισθό που έχει ο δικαιούχος…».

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/04/blog-post_52.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Aυξάνονται οι παχύσαρκοι παγκοσμίως

Το ποσοστό των υπέρβαρων εφήβων έχει τετραπλασιαστεί από το 1990. Παράλληλα προβλήματα, η παχυσαρκία και ο υποσιτισμός. Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι έχει...

Τα ακανόνιστα γεύματα και η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου συνδέονται με συχνούς πονοκεφάλους στους νέους

Τα ακανόνιστα γεύματα, όπως η παράλειψη του πρωινού, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο συχνών πονοκεφάλων στα παιδιά και τους εφήβους, σύμφωνα με νέα μελέτη που...

Νανοσωματίδια στον καρκίνο, τα καρδιολογικά και την αντιγήρανση

Η νανοτεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμογές στην αντιμετώπιση του καρκίνου, σε θέματα καρδιολογικά, ακόμη και στην αντιγήρανση Τα εμβόλια για την Covid είναι με...

Ετικέτες