Κοροναϊός : «Προστασία για δύο χρόνια» από συνδυασμό του Sputnik-V με το εμβόλιο της AstraZeneca

Αισιόδοξες εκτιμήσεις από το Κέντρο Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο

Ο συνδυασμός του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V και του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca θα εγγυάται προστασία από την Covid-19 για δύο χρόνια, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέγια που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο.
«Τα κύτταρα μνήμης με την χρήση ενός τέτοιου υβριδικού εμβολίου, αποτελούμενου από δύο συστατικά, θα διαμορφώνονται πολύ καλύτερα. Και το εμβόλιο προφανώς θα προστατεύει τον εμβολιαζόμενο όχι για 3-4 μήνες, αλλά τουλάχιστον για δύο χρόνια» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία-24.
Η AstraZeneca είχε νωρίτερα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Γκαμαλέγια για τον συνδυασμό των εμβολίων.
Η συνεργασία αποφασίστηκε μετά τη διαπίστωση ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται πρώτα σε μικρή δόση και μετά σε μεγαλύτερη.
Πιθανώς αυτό συμβαίνει επειδή μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης οι εθελοντές της AstraZeneca ανέπτυξαν αντισώματα όχι μόνο εναντίον του κοροναϊού αλλά στον ακίνδυνο ιό που περιέχει το εμβόλιο.
Το πρόβλημα θα μπορούσε θεωρητικά να παρακαμφθεί με τη χρήση διαφορετικού ιού στη δεύτερη δόση, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Sputnik-V.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/12/sputnik-v-astrazeneca.html


Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην κακή κατάσταση της υγείας

Η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μεταξύ άλλων μεταβολικών προβλημάτων, οδηγούν σήμερα σε απώλεια σχεδόν του 50%...

Ψηφιακός αναλφαβητισμός: Οι γενιές που έχουν μείνει πίσω στην Ελλάδα

Είναι Τετάρτη μεσημέρι στη λαϊκή αγορά. Πίσω από έναν πάγκο γεμάτο μαρούλια, κρεμμυδάκια, σπανάκι, βλίτα και λοιπά λαχανικά βρίσκεται μια κυρία γύρω στα 70....

19 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η 19η Μαΐου καθιερώθηκε το 2010 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γενικών Ιατρών...

Ετικέτες