Κατακόρυφη αύξηση σε νοσηλείες – διασωληνώσεις ασθενών με CoViD 


Υψηλότερο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα, αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Αύξηση 30% καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στις νέες εισαγωγές ασθενών με CoViD, συγκριτικά με τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων (668 εισαγωγές).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του επιδημιολογικού δελτίου του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 18 – 24 Σεπτεμβρίου, 35 ακόμη ασθενείς με CoViD έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκαν 869 νέες εισαγωγές, και 33 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

O συνολικός αριθμός θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 37.556. Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:

Δείκτες CoViD 18 – 24 Σεπτεμβρίου

11 – 17 Σεπτεμβρίου

Νέοι θάνατοι 35 39

Διασωληνωμένοι 33 25

Νέες εισαγωγές 869 733

Παραλλαγές

Η συχνότερη παραλλαγή είναι η EG.5 (Eris) με 32%, ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (Κράκεν) με 31% και την ΧΒΒ.1.16 (Αρακτούρος) με 29%.

Σε σχέση με την παραλλαγή PIirola δεν επαρατηρείται καμία αλλαγή.. Η εν λόγω υπο-παραλλαγή έχει ανιχνευτεί έως τώρα σε 20 χώρες και θεωρείται πλέον ότι έχει παγκόσμια διασπορά.

Λύματα

Τη περασμένη εβδομάδα, παρατηρήθηκε αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις εννέα περιοχές

που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτική τάση παρατηρήθηκε σε μία από τις εννέα περιοχές και σταθεροποιητική τάση σε μία από τις εννέα περιοχές.

Καθαρά αυξητική τάση παρατηρήθηκε στον Βόλο (+62%), στην Ξάνθη (+60%), στα Χανιά (+46%) και στην Αττική (+36%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+27%) και στην Αλεξανδρούπολη (+17%).

Επισημαίνεται ότι η μεταβολή στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στην πόλη του Βόλου έχει υπολογιστεί σε σύγκριση με την εβδομάδα 35/2023 (28/08-3/09/2023), γιατί δεν αναλύθηκαν δείγματα τις εβδομάδες 36/2023 και 37/2023 λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Πτωτική τάση στο μέσο εβδομαδίαιο ιικό φορτίο παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-55%) και σταθεροποιητική τάση στα Ιωάννινα (-8%).

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/09/covid.html?m=1

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η φροντίδα στο σπίτι και σε ελαφρά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον φροντίδας για τους βαριά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία προχωρά τώρα η Πολιτεία με το...

«Βηματοδότης» βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου στα θύματα σοβαρών ατυχημάτων

Τι αποτέλεσμα είχε στους πρώτους πέντε ασθενείς με τραυματική κάκωση εγκεφάλου στους οποίους εμφυτεύθηκε Μία πειραματική συσκευή σαν βηματοδότης, που εμφυτεύεται σε ασθενείς με τραυματική...

Νέα για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Πρόσφατα είχαμε θαυμάσια νέα από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων και των διεθνών συμφορών που έχουν...

Ετικέτες