“Καλή και Δημιουργική Χρονιά με ευόδωση στόχων και προσδοκιών”

Έχοντας πλέον διαβεί το κατώφλι του νέου έτους, ευχή και ελπίδα όλων μας είναι το 2024 να αποτελέσει εφαλτήριο νέων δημιουργικών στόχων με υγεία και ευημερία.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία το 2024 θα συνεχίσει το πολύπλευρο επιστημονικό και κοινωνικό της έργο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαρκή εκπαίδευση ειδικών και ειδικευομένω, τόσο με τα σημαντικά συνέδρια που διοργανώνει όσο και με τα εξειδικευμένα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο της εταιρείας. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια που εξελίσσεται σταδιακά, καθώς μία επιστημονική εταιρεία του κύρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας οφείλει να είναι πρότυπο και πυρήνας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για τα 4.000 περίπου μέλη της αλλά και για τις νέες γενιές καρδιολόγων πού θα ασκήσουν  ιατρική τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα η ΕΚΕ θα συνεχίσει να είναι κοντά στην κοινωνία και στον έλληνα ασθενή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και κοινωνικές δράσεις με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την πληρέστερη κατά το δυνατό ενημέρωση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Είναι δεδομένο ότι και στην Ελλάδα και σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο, παρά τις μεγάλες κατακτήσεις της καρδιαγγειακής ιατρικής, που έχουν συμβάλλει αποφασιστικά στην καλύτερη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπάρχει ανάγκη για περισσότερη και στοχευμένη πρόληψη.

Είναι ένας σημαντικός στόχος για την ΕΚΕ διαχρονικά και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να ενεργούμε συντονισμένα,σε συνεργασία με την Πολιτεία, τους συλλόγους ασθενών και άλλους φορείς.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, να  εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά, με ευόδωση στόχων και προσδοκιών. 

Γ.Ε.Κοχιαδάκης

Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Καθηγητής Καρδιολογίας

Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Αποφρακτική υπνική άπνοια, η σιωπηλή πανδημία!

Η Αποφρακτική Υπνική  Άπνοια στον Ύπνο είναι η πιο συνηθισμένη διαταραχή του ύπνου. Πρόκειται για ένα χρόνιο νόσημα που χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια ολικής ή μερικής απόφραξης του ανώτερου...

Το βάδισμα και η σωματική δραστηριότητα, το καλύτερο και φθηνότερο φάρμακο

«Το βάδισμα, και η σωματική δραστηριότητα γενικότερα, είναι το καλύτερο (και φθηνότερο) φάρμακο για μικρούς και μεγάλους, με μηδαμινές -σε αντίθεση με την πλειονότητα...

Βία, γυναικοκτονίες και πρόσημο φύλου

Η επίδραση του φύλου στην εκδήλωση βίας, η στατιστική και τα "επικίνδυνα νερά" της αντιπαράθεσης, με αφορμή την επίμαχη δήλωση του Δ. Βαρτζόπουλου. Η ανθρώπινη...

Ετικέτες