Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 50

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους άνω των 50 ετών, μετά τη δραματική αύξηση των καθημερινών μολύνσεων από κορωνοϊό λόγω της παραλλαγής Omicron.

Τα νέα μέτρα έρχονται μετά τον αριθμό ρεκόρ σχεδόν 190.000 κρουσμάτων, που αναφέρθηκαν την Τετάρτη, ενώ και οι θάνατοι έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα από την άνοιξη του 2020.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι όσοι εργάζονται και είναι άνω των 50 ετών θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από τον COVID-19. Διαφορετικά αντιμετωπίζουν αναστολή από την εργασία από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Μέχρι πρότινος, οι μη εμβολιασμένοι μπορούσαν να πάνε στη δουλειά τους μόνο εάν είχαν αρνητικό τεστ κάθε δύο ημέρες. Όσοι είναι άνω των 50 ετών και δεν εργάζονται θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να αντιμετωπίσουν πρόστιμα.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ιταλίας είναι σχετικά επιτυχημένο με το 78% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, που είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Υπολογίζεται ότι στην Ιταλία μόνο το 7% των άνω των 50 είναι ανεμβολίαστοι, αλλά σε ορισμένες περιοχές το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 11%.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατέψει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, που αρχίζει να αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να έχουν αυξηθεί κατά 25% σε μια εβδομάδα. Περίπου το 25-30% των απλών νοσοκομειακών κλινών καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19 στις περιοχές της Σικελίας και της Καλαβρίας, που έχουν πληγεί περισσότερο.

Πηγή: https://virus.com.gr/italia-ypochreotikos-o-emvoliasmos-gia-toys-ano-ton-50/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και από καρκίνο του πνεύμονα, με αυξανόμενες ενδείξεις επιπτώσεων και...

Κλινικές μελέτες: Νέα εμπόδια από επιτροπή του ΕΟΦ, μπλοκάρουν την εγκριτική διαδικασία

Αν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη νέων...

Βρετανία: Μόλις το 24% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ικανοποίηση στην Βρετανία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μειώνεται εδώ και κάποια χρόνια, με την πανδημία να επιταχύνει την πτωτική αυτή πορεία. Η ικανοποίηση...

Ετικέτες