Έρχονται οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού και μόνο με την ταυτότητα στο χέρι – Τι σχεδιάζεται

Έρχονται οι εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού και μόνο με την ταυτότητα στο χέρι – Τι σχεδιάζεται
Προσεχώς… εμβολιασμός χωρίς ραντεβού και μόνο με ταυτότητα
Απλουστεύονται περαιτέρω οι διαδικασίες για να μπορούν να εμβολιάζονται οι πολίτες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το μοντέλο που ακολουθούν άλλες χώρες στο εξωτερικό όπως η Κύπρος, η Αυστρία, φαίνεται ότι σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπ. Υγείας μέσα στον Αύγουστο και στην Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και να χτιστεί το τείχος ανοσίας.
Έτσι βάση αυτού του σχεδίου οι πολίτες θα εμβολιάζονται χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Στην πράξη αυτό θα σημαίνει ότι θα μεταβαίνουν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής τους και θα εμβολιάζονται με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Τι γίνεται στην Κύπρο


Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην Κύπρο όπου εφαρμόζεται ήδη αυτό το μοντέλο οι πολίτες προσέρχονται χωρίς να έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Σε αυτή τη φάση δεν γίνονται επαναληπτικές δόσεις αλλά μόνο νέοι εμβολιασμοί.
Από την άλλη πλευρά στο υπ. Υγείας οι προετοιμασίες κορυφώνονται έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν και αυτή τη δυνατότητα καθώς τον Αύγουστο οι περισσότεροι βρίσκονται σε άδεια, η πρόσβαση και η διαδικασία του εμβολιασμού στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ακόμα πιο εύκολη και ακόμα πιο γρήγορη.
Έξαλλου πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν αυθημερόν το ραντεβού του εμβολιασμού τους αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής τους.
Κικίλιας: Νέα έκκληση στους νέους
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι καλό θα ήταν όλοι πριν φύγουν για διακοπές να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά αν αυτό δεν είναι για κάποιους εφικτό λόγω των ημερομηνιών, να κάνουν έστω την πρώτη δόση πριν φύγουν για διακοπές.

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Σπάνιες Παθήσεις: Ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Με σύνθημα «Unite for change! Unite for equity!»  εορτάζεται η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων αποσκοπώντας να ενισχύσει την εξωτερίκευση και κοινοποίηση του προβλήματος εκ μέρους των ασθενών,...

Νέο Πρότυπο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών

Υπό την επιστημονική διεύθυνση του παγκοσμίου φήμης αγγειο-καρδιο-θωρακοχειρουργού καθηγητή Αυξέντιου Καλαγκού η Ευρωκλινική Αθηνών ίδρυσε το νέο πρότυπο Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών. Στο εγχείργημα συμμετέχουν έμπειροι ιατροί με πολυετή...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 27.2.2024 – Θρόμβωση-Αιμόσταση

ΤΑVI: FROM CONCEPT TO REALITY Στις 16/2 πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο  Αlain Cribier,  o άνθρωπος που πρωτο εμφύτευσε διακαθετηριακά   αορτική βαλβίδα στις  16...

Ετικέτες