Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες το 2023 για τα νοσοκομεία

Ποιες αλλαγές σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία το 2023

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τα νοσοκομεία σχεδιάζει να υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας ώστε το ΕΣΥ να μπει σε ψηφιακή τροχιά το 2023. Για να προχωρήσει το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα θα αξιοποιηθούν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνω από 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου οι ασθενείς να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία.

Ήδη το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει να ψηφιοποιήσει τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται στα νοσοκομεία ώστε οι ασθενείς να λαμβάνουν αρχικά τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά στο email τους, χωρίς να χρειάζεται να ξαναπηγαίνουν στο ΕΣΥ για να τα παραλάβουν και στη συνέχεια όλη την εξέταση.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τον Ευαγγελισμό καθώς το νοσοκομείο είχε ήδη έτοιμο ένα ψηφιακό σύστημα εδώ και 2 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας και η ΗΔΙΚΑ έχουν δρομολογήσει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής έκδοσης διαγνωστικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νόσησης, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά και πιστοποιητικά νοσηλείας, χρησιμοποιώντας απλά τους κωδικούς TaxisNet.

Νοσοκομεία με ενιαία … «γλώσσα»

Πάντως το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν όλα τα νοσοκομεία της χώρας να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ψηφιακά, καθώς τα περισσότερα έχουν διαφορετικά ψηφιακά συστήματα και θα πρέπει να υιοθετήσουν μία ενιαία γλώσσα. Πρόβλημα αποτελεί και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός αφού ορισμένα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα ενώ κάποια άλλα όχι.

Έρχονται αλλαγές μετά τις εκλογές

Μετά την ψηφιοποίηση των διαγνωστικών εξετάσεων και των νοσηλειών, στόχος των αρμοδίων των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να ψηφιοποιηθεί το αρχείο που υπάρχει στα νοσοκομεία ώστε να σκαναριστούν όλα τα έγγραφα και τα ιστορικά των ασθενών.

Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι όλα τα ιατρικά δεδομένα θα ενσωματωθούν στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των ασθενών όπου θα καταχωρούνται οι νοσηλείες, οι διαγνωστικές εξετάσεις, τα φάρμακα που έλαβαν αλλά και όλες οι επισκέψεις σε γιατρούς και μονάδες υγείας.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/02/2023.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ΛΟΓΩ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ COVID-19, EΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 30η Ιουνίου έτους 2023».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ Σχετική η με αρ.πρ.ΔΑ2Γ/Φ108/168/28.12.2022 προγενέστερη  Σας ενημερώνουμε για τη δημοσίευση του Νόμου ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ.5034/2023 (ΦΕΚ 69/Α΄/18.3.2023), με τον οποίο προβλέπονται τα κάτωθι: ΄Αρθρο 88 παρ.8. Η...

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει

Τα 3 νέα βήματα για τη νοσηλεία ασθενών στα νοσοκομεία – Τι αλλάζει Τι αλλάζει άμεσα στη νοσηλεία των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία Αλλαγές προωθεί η...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 27.03.2023 – Οξεία κολπική μαρμαρυγή

Το επιτελικό κράτος αφού διαπίστωσε ότι με τα καλάθια του νοικοκυριού οι Ελληνες πάχυναν(κυρίως απο τα μακαρόνια Νο 16) τώρα τους φροντίζει με δωρεάν...

Ετικέτες