Έρχεται ενιαία εφαρμογή για τα ραντεβού στους γιατρούς – Τι ισχύει προς το παρόν

Υπάρχουν ξεχωριστές πλατφόρμες για προσωπικό ιατρό, ιατρούς κέντρων υγείας, ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία.

Τρεις διαφορετικοί διαδικτυακοί τρόποι υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να κλείσει κάποιος ραντεβού σε γιατρό, αλλά στόχος είναι να υπάρξει ενιαία εφαρμογή που θα απλουστεύει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, αναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Χ γράφει πως η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες έχει απλοποιηθεί σημαντικά με τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό μπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρμα http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu για να κλείσει το ραντεβού του χωρίς χρέωση.

«Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη», επισημάνει ο κ. Γεωργιάδης

Μέσω της ίδιας υπηρεσίας http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού και στα Κέντρα Υγείας. Έτσι διασφαλίζεται «άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες», προσθέτει.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν ραντεβού με ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/episkepse-kai-noseleia-se-nosokomeio/diathesimoteta-rantebou-me-giatrous-tou-eopuu. Η υπηρεσία αυτή ενισχύει «τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες», συμπληρώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Για όσους, τέλος, επιθυμούν επίσκεψη στα νοσοκομεία (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή Απογευματινά Ιατρεία), υπάρχει η πλατφόρμα https://1535.grΜε την επισήμανση όμως ότι:

  • Οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν
  • Οι επισκέψεις στα Απογευματινά Ιατρεία συνεπάγονται κόστος

Θα ενσωματωθούν σε μία

Ο υπουργός τονίζει πως στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, το Υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες κλεισίματος ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή. Αυτό θα γίνει για να απλουστευθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες.

«Αυτή η εξέλιξη επιδιώκει να καταστήσει την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», τονίζει.

Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε αυτές τις επισημάνσεις απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα για τα ραντεβού στα ιατρεία του ΕΣΥ. Δείτε την ανάρτησή του στο X:

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για το πώς μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού σε ιατρεία του ΕΣΥ ενημερώνω για τα εξής:
Η πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες και η δυνατότητα «κλεισίματος» ραντεβού με ιατρούς στην Ελλάδα έχει απλοποιηθεί σημαντικά μέσω διάφορων διαδικτυακών… — Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 23, 2024

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/a-georgiadis-erchetai-eniaia-efarmogi-gia-ta-rantevou-stous-giatrous-ti-ischyei-pros-to-paron/180625/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πρώτη επέμβαση με χρήση υπερήχων σε ασθενή με Αλτσχάιμερ

Μια ηλικιωμένη ασθενής που έπασχε από Αλτσχάιμερ υποβλήθηκε στην πρώτη αναίμακτη επέμβαση εγκεφάλου με εστιασμένους υπερήχους. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτοποριακή επέμβαση, ένα σπουδαίο...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 17.4.2024 – Μελέτες

to be continued..... OMT:optical medical therapy Κατάλληλοι για την μελέτη ήταν ασθενείς που  προέκυψαν μετά από  ΣΦ  για  XΣΝ(83%) και ΟΣΣ με  ένοχη ευάλωτη πλάκα (>50%)...

Νέα εποχή στις επεμβάσεις καρδιάς, χωρίς στερνοτομές

Η καρδιοχειρουργική έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη νέων, λιγότερο επεμβατικών τεχνικών που μειώνουν τον χρόνο νοσηλείας και επιταχύνουν εντυπωσιακά την...

Ετικέτες