ΕΟΔΥ -2 χρόνια Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ): Το κράτος είναι σε θέση να οργανώσει αξιόπιστες δομές για τη διαχείριση κρίσεων»

Στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε εκδήλωση για την συμπλήρωση δύο χρόνων δράσεων των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 το μεσημέρι, έγινε παρουσίαση του έργου και των δράσεων των ΚΟΜΥ, καθώς και του ρόλου που θα αναλάβουν στη νέα φάση της πανδημίας.

Τον ρόλο των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) στην καταπολέμηση της πανδημίας της covid-19 στη χώρα μας, ως ενός εκ των καλυτέρων εργαλείων «για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων και συνεπώς για τη μεγιστοποίηση του επιπέδου προστασίας των ευπαθών ομάδων και άλλων πληθυσμών υψηλού κινδύνου» εξήρε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην εκδήλωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη συμπλήρωση δύο χρόνων δράσεων των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ), στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού κατ’ οίκον».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκη Δανδόλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Νικόλαος Δέδες.

Ζαούτης: «Οι ΚΟΜΥ είναι πλέον απαραίτητες και θα τις αξιοποιήσουν και σε άλλες παρεμβάσεις Δημόσιας Υγείας»

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του οργανισμού Σπύρος Σαπουνάς, παρουσίασαν το έργο των Κινητών Ομάδων Υγείας.

Οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν αναπτυχθεί σε επιλεγμένα σημεία της ελληνικής επικράτειας και συλλέγουν δείγματα για την ανίχνευση του κορωνοϊού, ανέφερε ο κ. Ζαούτης.

Οι πολίτες από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ σε όλα τα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι Κινητές Ομάδες. Ο ΕΟΔΥ είναι και παραμένουν πάντα δίπλα στον πολίτη.

«Οι ΚΟΜΥ είναι πλέον απαραίτητες για να τις αξιοποιήσουμε σε πρόσθετες παρεμβάσεις Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο και την αρμόδια Γενική Γραμματεία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Χαρδαλιάς: «Το κράτος οργανώνει αξιόπιστες δομές»

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «η αποτελεσματικότητά τους συνιστά μια έμπρακτη απόδειξη ότι το κράτος μας, ξεπερνώντας τις χρόνιες δυσλειτουργίες, είναι πλέον σε θέση να οργανώσει αξιόπιστες δομές και μηχανισμούς για τη διαχείριση κρίσεων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν στο τιμόνι βρίσκεται μια κυβέρνηση με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κοινωνική ευαισθησία και σαφή αντίληψη της βαρύτητας της κατάστασης».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες διαδραμάτισαν έναν κομβικό ρόλο στη μάχη εναντίον της πανδημίας, έχουν προσαρμόσει εδώ και καιρό τον σχεδιασμό τους, αντιμετωπίζοντας πλέον το ενδεχόμενο μιας πανδημίας ως δυνητική απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας, κατέληξε.

Παρόντες ήταν οι γενικοί γραμματείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και Πολιτικής Προστασίας αντιστράτηγος ΠΣ εα Βασίλειος Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Νικόλαος Παπαευσταθίου.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/eody-2-chronia-kinites-omades-ygeias-komy-to-kratos-einai-se-thesi-na-organosei-aksiopistes-domes-gia-ti-diacheirisi-kriseon/156590/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την σκόνη: Ποιοι θα πρέπει να αποφύγουν να βγουν από το σπίτι

Τι αναφέρουν οι οδηγίες για την προστασία της υγείας των ασθενών και του γενικού πληθυσμού, από την σκόνη. Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης...

Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο; Εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΕΠΕ με πρωταγωνιστές- έκπληξη

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Τι κοινό έχουμε όλοι εμείς με έναν δύτη, έναν κλαρινετίστα, έναν αθλητή της άρσης βαρών και μια τηλεπαρουσιάστρια;» Μία, μεταξύ άλλων πιθανών απαντήσεων,...

Πόσο σχετίζεται η διατροφική πρόσληψη αλατιού με την εμφάνιση νεφρικής νόσου?

Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει συσχετισθεί με εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, εντούτοις, η συσχέτιση με την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ) δεν είναι γνωστή. Στην...

Ετικέτες