Εμβολιασμός: 11% των Ελλήνων παραμένουν διστακτικοί και 8% αρνητές

Διστακτικός ως προς τον εμβολιασμό του είναι ένας στους 10 Έλληνες, ιδιαίτερα σε πιο μικρές ηλικίες. Το ποσοστό των αρνητών δείχνει να μειώνεται και έχει πέσει στο 8%.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Focus Bari.  Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δισταγμός κυριαρχεί στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών). Ωστόσο, οι αρνητές  παραμένουν σε σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Ενθαρρυντικό είναι πως στο 81% ανήλθε το ποσοστό των Ελλήνων που  ήδη εμβολιάστηκαν ή προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κατά με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της Focus Bari | YouGov, η οποίαα διεξήχθη τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών, ένας στους 11% δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα. Μόλις το 8% δηλώνουν «αρνητές»και δεν δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο. Το ποσοστό είναι σταθερό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Άξιο λόγου είναι πως το ποσοστό των «αρνητών» του εμβολιασμού δείχνει να πέφτει από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Επίσης, έχει μειωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, στη συνέχεια στο 20% τον Ιούνιο και έχει φθίνει στο 8% τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο δύσπιστες προς τον εμβολιασμό  με ποσοστό 13% σε σχέση με τους άνδρες που δηλώνουν διστακτικοί στο 9%. Επίσης οι γυναίκες δείχνουν ελαφρώς πιο αρνητικές 8% έναντι του  7% των ανδρών. Αξιοσημείωτο είναι πως το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη συμπρωτεύουσα καθώς αυτό φθάνει στο 20% σε σχέση με την Αττική 15%.

Όσο για όσους δηλώνουν υπερ του εμβολιασμού κατά τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Ελπιδοφόρο είναι πως  ο αριθμός αυτών έλαβε την ανιούσα σε σύγκριση με αυτό του Ιούνιου 2021 που ήταν στο 62%. Ωστόσο, η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με την χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, όπως προκύπτει από την έρευνα της Focus Bari | YouGov.

Πηγή: https://virus.com.gr/emvoliasmos-11-ton-ellinon-paramenoyn-distaktikoi-kai-8-arnites/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,50% του ΑΕΠ η συνολική χρηματοδότηση για τις δαπάνες υγείας το 2022

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας παρουσίασε αύξηση κατά 5,4% το 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη χρηματοδότηση του έτους 2021, αλλά μειώθηκε ως...

Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης

Τα σωματίδια που φτάνουν μέχρι τις κυψελίδες των πνευμόνων. Ποιοι είναι ευάλωτοι και πώς θα προστατευτούν. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εξηγεί . Η αφρικανική σκόνη, που ξεκίνησε...

Υψηλότερος γενετικός κίνδυνος παχυσαρκίας σημαίνει σκληρότερη προσπάθεια για τα ίδια αποτελέσματα

Οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν ότι θέλουν τώρα να δουν εάν τα ευρήματα γενικεύονται σε πιο αντιπροσωπευτικούς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Τα άτομα με υψηλότερο γενετικό...

Ετικέτες