Εμβολιασμός: 11% των Ελλήνων παραμένουν διστακτικοί και 8% αρνητές

Διστακτικός ως προς τον εμβολιασμό του είναι ένας στους 10 Έλληνες, ιδιαίτερα σε πιο μικρές ηλικίες. Το ποσοστό των αρνητών δείχνει να μειώνεται και έχει πέσει στο 8%.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Focus Bari.  Αξιοσημείωτο είναι ότι ο δισταγμός κυριαρχεί στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών). Ωστόσο, οι αρνητές  παραμένουν σε σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Ενθαρρυντικό είναι πως στο 81% ανήλθε το ποσοστό των Ελλήνων που  ήδη εμβολιάστηκαν ή προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κατά με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της Focus Bari | YouGov, η οποίαα διεξήχθη τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών, ένας στους 11% δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα. Μόλις το 8% δηλώνουν «αρνητές»και δεν δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν το εμβόλιο. Το ποσοστό είναι σταθερό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

Άξιο λόγου είναι πως το ποσοστό των «αρνητών» του εμβολιασμού δείχνει να πέφτει από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Επίσης, έχει μειωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, στη συνέχεια στο 20% τον Ιούνιο και έχει φθίνει στο 8% τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται πως οι γυναίκες φαίνεται να είναι πιο δύσπιστες προς τον εμβολιασμό  με ποσοστό 13% σε σχέση με τους άνδρες που δηλώνουν διστακτικοί στο 9%. Επίσης οι γυναίκες δείχνουν ελαφρώς πιο αρνητικές 8% έναντι του  7% των ανδρών. Αξιοσημείωτο είναι πως το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη συμπρωτεύουσα καθώς αυτό φθάνει στο 20% σε σχέση με την Αττική 15%.

Όσο για όσους δηλώνουν υπερ του εμβολιασμού κατά τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Ελπιδοφόρο είναι πως  ο αριθμός αυτών έλαβε την ανιούσα σε σύγκριση με αυτό του Ιούνιου 2021 που ήταν στο 62%. Ωστόσο, η χώρα μας κατατάσσεται μεταξύ των χωρών με την χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, όπως προκύπτει από την έρευνα της Focus Bari | YouGov.

Πηγή: https://virus.com.gr/emvoliasmos-11-ton-ellinon-paramenoyn-distaktikoi-kai-8-arnites/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Δαπάνες πρόληψης: Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις η Ελλάδα

Στις τελευταίες ευρωπαϊκές θέσεις βρίσκεται η Ελλάδα σε δαπάνες πρόληψης. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από έκθεση της Eurostat η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά στοιχεία του 2021. Σύμφωνα...

750.000 θάνατοι που συνδέονται με τη μικροβιακή αντοχή θα μπορούσαν να αποτραπούν κάθε χρόνο

Αν δεν δοθεί προτεραιότητα στη δράση για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής θα υπάρξει μια σταθερή αύξηση του παγκόσμιου αριθμού των θανάτων, που σήμερα...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 24.5.2024 – Μείωση αρτηριακής πίεσης στα ΑΕΕ

Xρόνια πολλά στις Ελένες και Κωστήδες Λαός και Κολωνάκι: Aπο τη μια εικόνα από τα ΤΕΠ του Γεννηματας! Ούτε στις μέρες του Ρυθμιστικού(φοιτητής τότε) και από...

Ετικέτες