Εμβολιασμοί υγειονομικών: Η πρωτιά για το ΠΑΓΝΗ, ο προβληματισμός για το Βενιζέλειο

Εκπνέει η προθεσμία – Ο Υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση και οι αναστολές εργασίας θα ξεκινήσουν αμέσως.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τους υγειονομικούς που έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου για να δρομολογήσουν τον εμβολιασμό τους, την ώρα που τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης, το Πανεπιστημιακό και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου δείχνουν ότι κάποιοι θα πρέπει να “τρέξουν”. 
Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση και οι αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους θα ξεκινήσουν αμέσως.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου εμφανίζεται ως η δημόσια μονάδα υγείας με τον υψηλότερο εμβολιαστικό δείκτη στην χώρα. 

Τον υψηλό αυτό δείκτη έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το Cretalive. 
Σύμφωνα με αυτά, το ιατρικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό που αγγίζει το 97,5%, καθώς από τα συνολικά 615 άτομα εμβολιασμένοι είναι οι 601.
Υψηλά εμφανίζονται τα ποσοστά και στο νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς από τους 950 έχουν εμβολιαστεί οι 850.
Ελάχιστοι επίσης είναι οι ανεμβολίαστοι στις τάξεις του Διοικητικού προσωπικού, καθώς από το σύνολο των 149 υπαλλήλων, εμβολιασμένοι είναι οι 135. 
Τέλος, στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα και σε ότι αφορά το λοιπό προσωπικό, οι 460 από τους 540 έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα. 

Ο προβληματισμός για το Βενιζέλειο

Μεγάλα είναι τα ποσοστά των εμβολιασμών και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τον προβληματισμό να έγκειται κυρίως στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, όπου εμφανίζεται ανεμβολίαστο ένα ποσοστό που αγγίζει το 18%. Ποσοστό το οποίο κρίνεται αρκετά μεγάλο! 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Cretalive, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, από το σύνολο των 432 ατόμων που αποτελούν το ιατρικό προσωπικό, ανεμβολίαστοι είναι οι 34 ενώ 5 άτομα εμφανίζονται να έχουν φυσική νόσηση. 
Στο νοσηλευτικό προσωπικό, από τους 554 συνολικά, οι 101 δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, ενώ 29 έχουν καταχωρηθεί με φυσική νόσηση. 
Δώδεκα άτομα από τα 145 του Διοικητικού προσωπικού στο Βενιζέλειο είναι ανεμβολίαστοι και 2 με φυσική νόσηση, ενώ τέλος από τους 129 του λοιπού προσωπικού, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 21 και 23 δήλωσαν φυσική νόσηση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει κατοχυρωθεί από τον νόμο και είναι δυνατόν να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, πέρα από τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε προνοιακές δομές.
Χθες εξάλλου ο κ. Κικίλιας ανήγγειλε την επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, τους οποίους μάλιστα προειδοποίησε με κυρώσεις. 

Πηγή: https://www.cretalive.gr/kriti/emboliasmoi-ygeionomikon-i-protia-gia-pagni-o-problimatismos-gia-benizeleio

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Συντονισμένη ευρωπαϊκή προσπάθεια για διάγνωση και θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου

Η αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους προβληματίζει την Ευρώπη και όλα τα κράτη μέλη και φυσικά την Ελλάδα...

Τα υψηλά επίπεδα νιασίνης συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου

Εδώ και δεκαετίες, περισσότερες από 50 χώρες, έχουν επιβάλλει τον εμπλουτισμό βασικών τροφίμων όπως το αλεύρι, τα δημητριακά και η βρόμη, με νιασίνη. Στον εντοπισμό...

Πανεπιστήμια: η διαιώνιση της ανοχής στη βία

Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ελληνική κοινωνία, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ανέχονται αδιάφορα επί...

Ετικέτες