Εμβολιασμοί: Όχι σε 4η δόση για γενικό πληθυσμό – Τι ισχύει με το εμβόλιο Novavax

Αρνητική στο ενδεχόμενο εμβολιασμού με 4η δόση του γενικού πληθυσμού εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης.
Σε ό,τι αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς η κ.Θεοδωρίδου ήταν επιφυλακτική, όμως τόνισε ότι η αναμνηστικές δόσεις προσφέρουν προστασία σε άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. «Ζούμε σε μια περίοδο κατά την οποία οι γνώσεις μεταβάλλονται συνεχώς…Είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα, η ανοσολογική διαφυγή και η αυξημένη δυνατότητα του ιού για επαναλοιμώξεις», σημείωσε.
Αναφορικά με τη φυσική ανοσία, ανέφερε ότι «η ανοσία με στελέχη Α, Β και Δ προσέφερε προστασία από την Όμικρον κατά 90%», επισημαίνοντας, ωστόσο ότι «η φυσική ανοσία δεν είναι ίδια για όλα τα άτομα».
Σχετικά με την ενδεχόμενη χορήγηση 4ης δόσης, είπε χαρακτηριστικά ότι «παραμένει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με 3η δόση» και πως «η 4η δόση περιορίζεται για ειδικές περιπτώσεις όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι».Εμβόλιο Novavax: Την επόμενη εβδομάδα φθάνουν 168.000 δόσεις – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα
Την επόμενη εβδομάδα θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες 168.000 δόσεις από το εμβόλιο της Novavax. Συνολικά, η Ελλάδα θα λάβει 474.000 δόσεις του εμβολίου Novavax, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Ωστόσο, δεν θα ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για τα ραντεβού καθώς η ημερομηνία που θα φτάσουν στη χώρα τα εμβόλια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Πάντως, ο κύριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μία ή δύο ημέρες μετά την παράδοση θα ανοίξουν τα ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
Όπως ανέφερε οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν τους 19.840.000. Το 70,8% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/02/4-novavax.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η φροντίδα στο σπίτι και σε ελαφρά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον φροντίδας για τους βαριά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία προχωρά τώρα η Πολιτεία με το...

«Βηματοδότης» βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου στα θύματα σοβαρών ατυχημάτων

Τι αποτέλεσμα είχε στους πρώτους πέντε ασθενείς με τραυματική κάκωση εγκεφάλου στους οποίους εμφυτεύθηκε Μία πειραματική συσκευή σαν βηματοδότης, που εμφυτεύεται σε ασθενείς με τραυματική...

Νέα για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Πρόσφατα είχαμε θαυμάσια νέα από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων και των διεθνών συμφορών που έχουν...

Ετικέτες