Εκλογές της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

(οι εκλεγμένοι ηγέτες ανήκουν  στο κοινό που εκπροσωπούν)                           

Το ετήσιο  Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, ανήκει πλέον στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου διεξήχθησαν άψογα με ηλεκτρονικό τρόπο και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα διαχειριστεί τις δραστηριότητες της Εταιρείας  τα επόμενα δυο χρόνια. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του Συνεδρίου (τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Ιωάννη Κανακάκη,  το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό της Εταιρείας κλπ.),   σε όλους  που εκλέχτηκαν,  αλλά και σε όλους τους υποψήφιους  που «αγωνίστηκαν τον αγώνα τον καλόν». Επίσης θέλω να ευχηθώ στο νέο πρόεδρο της Εταιρείας κ. Γεώργιο Κοχιαδάκη και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους.  

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία  τις τελευταίες δεκαετίες έχει ακολουθήσει μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία, η οποία κυρίως οφείλεται  στο υψηλό επίπεδο των Ελλήνων καρδιολόγων και την ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες της  Εταιρείας. Είναι περιττό να λεχθεί ότι Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία  δεν είναι οι πρόεδροι, τα διοικητικά συμβούλια,  η γραμματεία, τα κτίρια ή  τα γραφεία, αλλά είναι  οι Έλληνες καρδιολόγοι,  η συμμετοχή  αυτών   σε ότι έχει σχέση με την Ελληνική καρδιολογία, και  η προσπάθειά τους  για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι προφανές ότι πολλά από αυτά που έχουν επιτευχθεί  μέχρι τώρα πρέπει να διατηρηθούν, επειδή όμως τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να προβλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε  τις προκλήσεις του μέλλοντος.  Φυσικό είναι το  Διοικητικό Συμβούλιο  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας να συντονίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Αυτό θα γίνει όχι μόνο με σκληρή δουλειά, αλλά κυρίως με στενή συνεργασία, αλληλοκατανόηση, και κοινούς στόχους.  Ας μην ξεχνάμε ότι αν  μια επιστημονική ή οποιαδήποτε άλλη οργάνωση λειτουργεί άριστα, τότε η απόδοση του συνόλου  θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από το άθροισμα της απόδοσης των επί μέρους μελών αυτής.

Όπως   όλα τα διοικητικά συμβούλια  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έτσι  και το επόμενο,  πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή   προσπάθεια  ώστε να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια στη νέα γενεά των καρδιολόγων για να αντιμετωπίσουν  με επιτυχία το μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους. Το μέλλον της  Καρδιολογίας όχι μόνο ανήκει σ ‘αυτούς, αλλά και   εξαρτάται από αυτούς.

Επειδή  οι εκλεγμένοι ηγέτες δεν ανήκουν μόνο στον εαυτό τους αλλά και στο κοινό που εκπροσωπούν, κατά τον ίδιο τρόπο και  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής  Εταιρείας  δουλεύουν    για το καλό της Εταιρείας (για τα ανεκτίμητα «εύγε του Δήμου» όπως αναφέρει ο Καβάφης σε ποίημά του),  τοποθετούν δε το συμφέρον   της Εταιρείας πάνω από το καθαρά προσωπικό ή οποιοδήποτε άλλο συμφέρον χωρίς κανένα συμβιβασμό. Αυτό θα συμβάλει ώστε η Εταιρεία να πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων της, συγχρόνως δε, θα δώσει  στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  τη χαρά που πηγάζει από την προσπάθεια για δημιουργία, την επιτυχία, την κοινωνική προσφορά.  Κάθε προσπάθεια για δημιουργία και κοινωνική προσφορά  από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα δίνει χαρά και δύναμη σε αυτά  και θα εμπνέει  όλους εμάς.   

Όταν ένα άτομο αναλάβει ένα αξίωμα το οποίο  του ανέθεσαν και του εμπιστεύτηκαν οι συνάδελφοί του, τότε   το άτομο  αυτό  πρέπει να τιμά και να δίνει  αξία στο αξίωμα που του έχει δοθεί  και όχι το αντίθετο, δηλαδή το αξίωμα να δίνει αξία στο άτομο. Όπως είχε επισημάνει ο Thomas Jefferson, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (1801-1809) και φιλόσοφος «When a man  assumes a public trust, he should consider himself a public property». Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν, αυτοκρατορίες δημιουργούνται και καταστρέφονται, κοινωνικά συστήματα εμφανίζονται και χάνονται,  όμως  οι πνευματικές, ανθρωπιστικές  και ηθικές αξίες  μένουν για πάντα.

Επιμέλεια: Χαρίσιος Κ.Μπουντούλας MD, PhD, PhD Hon, Professor of Medicine/Cardiovascular Medicine and Pharmacy (emeritus), The Ohio State University, Columbus Ohio, USA, Honorary Professor, Academician (an. mem.)

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Tι είναι η “λευκή πνευμονία”

Τι πρέπει να μας ανησυχεί. Για το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» που σαρώνει στην Κίνα και προκαλεί προβληματισμό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μίλησε στον ΑΝΤ1 ο επίκουρος...

Η πρώιμη έναρξη της περιόδου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη και εγκεφαλικού

Η έναρξη του εμμηνορροϊκού κύκλου πριν από την ηλικία των 13 ετών συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 στη μέση ηλικία και...

Τα έξυπνα ρολόγια βοηθούν στην προστασία της υγείας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έρευνα

Τα έξυπνα ρολόγια βοηθούν στην προστασία της υγείας, με το 87% όσων τα χρησιμοποιούν να έχουν υιοθέτησαν νέες συμπεριφορές υγείας και ευεξίας. Ειδικότερα σύμφωνα...

Ετικέτες