Διαθέσιμη από το βράδυ η πλατφόρμα για τα 12.000 ημερήσια rapid test στον ασυμπτωματικό πληθυσμό

Στη νέα πλατφόρμα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση testing.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν από σήμερα το βράδυ να δηλώνουν συμμετοχή στον δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο 12.000 ατόμων ημερησίως για τον κορονοϊό, που διενεργεί η πολιτεία. Τα rapid test θα γίνονται σε 386 σημεία, Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Ο δωρεάν έλεγχος (repid test) σε 12.000 πολίτες χωρίς συμπτώματα, θα γίνει στο πλαίσιο της καλύτερης παρακολούθησης του δείκτη θετικότητας του κορονοϊού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν.

«Η συμμετοχή λοιπόν στο τυχαιοποιημένο δείγμα ελέγχων θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση, στην προστασία των ευάλωτων αγαπημένων μας στο στενό μας περιβάλλον αλλά και τους ειδικούς να διαμορφώσουν την απαραίτητη εικόνα για τη μετάδοση του κορονοϊού σε όλη τη χώρα με έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Η πλατφόρμα για τα δωρεάν rapid test ανοίγει σήμερα το βράδυ

Από σήμερα το βράδυ, στην διεύθυνση testing.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν συμπληρώνοντας το ονομετεπώνυμo τους, το τηλέφωνό τους και τον ταχυδρομικό τους κώδικα να δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό του, για τον τόπο και τον χρόνο της διεξαγωγής του τεστ.

Tα τεστ θα γίνονται σε 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

«Το πρόγραμμα αφορά όλους μας, με εξαίρεση όσους παρουσιάζουν συμπτώματα, οι οποίοι θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με τον γιατρό τους για να κάνουν τεστ στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

H πρώτη ομάδα 12.000 ατόμων που θα επιλεγεί από το σύστημα, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ, από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Το τεστ είναι δωρεάν.  Η επιλογή των πολιτών θα είναι τυχαία, οπότε ένας πολίτης μπορεί, ακόμα και αν κάνει αίτηση, να μην επιλεγεί ή να επιλεγεί σε διαφορετικό χρόνο.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/diathesimi-apo-to-vrady-i-platforma-gia-ta-12-000-imerisia-rapid-test-ston-asymptomatiko-plithysmo/138627/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Smartphones: Τελικά πόσο μας βλάπτει η ακτινοβολία που εκπέμπουν;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους από ανθρώπους όλων των ηλικιών στις μέρες μας. Από τότε που το κινητό μπήκε στη ζωή...

Οδηγός βιοδεικτών και για τους Έλληνες ασθενείς από την ΕΛΛΟΚ

Ένας νέος οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών για ορθότερη...

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Νέες μελέτες ρίχνουν φως στη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου και την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων - Για τη μυοκαρδιοπάθεια από στρες / καταπόνηση...

Ετικέτες