ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτυχημένη και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και ασθενών η κοινωνική δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Μεγάλη απήχηση και σημαντική επιτυχία είχε η μεγάλη κοινωνική δράση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, τηνΤετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023Με κεντρικό σύνθημαΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΜάθε για την καρδιά σου και φρόντισέ την! η ΕΚΕ διοργάνωσε μιαπολύπλευρη ανοιχτή εκδήλωση αφιερωμένη στους πολίτες, με κύριους άξονες την ενημέρωση για τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιαγγειακών Νόσων, την αξιολόγηση του Καρδιαγγειακού τους κινδύνου και τη διενέργεια προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να επισκεφθούν τον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας.

Οι Καρδιολόγοι (ειδικοί και ειδικευόμενοι) καθώς και νοσηλευτές, παρείχαν -εθελοντικά- πλήρη ενημέρωση αξιολογώντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο όσων προσήλθαν, ενώ γίνονταν και προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος με αποτέλεσμα να εντοπιστούνπεριπτώσεις ανθρώπων στους οποίους υπήρχε πρόβλημα υγείας, τους δόθηκαν συστάσεις, ενώσημαντικό είναι ότι υπήρξε και περίπτωσηπεριστατικού για το οποίο κλήθηκε ασθενοφόροπροκειμένου να μεταφερθεί άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Στη συγκεκριμένη δράση πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα παιδιά και ειδικά μαθητές σχολείων της Αττικής που συμμετείχαν ενεργά σε επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από την Ομάδα Εργασίας ΚΑΡΠΑ της ΕΚΕ Στόχος ήταν τα παιδιά από μικρή ηλικία να ευαισθητοποιηθούν για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καθώς ο Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος δεν είναι σπάνιος και μπορεί να συμβεί παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτου ηλικίας. 

Στο κοινό διανεμήθηκαν εξειδικευμένα έντυπα για το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, την Αρτηριακή Υπέρταση, το Κάπνισμα, τον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Χρήσιμες για τους μαθητές αλλά  και για τους πολίτες ήταν οι σύντομες παρεμβάσεις από  επώνυμους αθλητές-προπονητές και εκπροσώπους του Συλλόγου Ελλήνων  Ολυμπιονικών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Αθλητισμού, οι οποίοι ανάδειξαν  την αξία της ασφαλούς άθλησης και του υγιεινού τρόπου ζωής από μικρή ηλικία. 

Την εκδήλωση της ΕΚΕ για την πρόληψη της καρδιαγγειακής υγείας των πολιτών κάλυψαν τα τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤNews, και ACTIONTV, έγιναν πολλές αναφορές στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο για την ΕΚΕ και τηνκοινωνική της δραστηριοποίηση και δόθηκαν συνεντεύξεις από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ, κ. Κοχιαδάκη τον Αντιπρόεδρο κ. Τούτουζα και το μέλος του Δ.Σ κ. Παπαδόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γιώργος Κοχιαδάκης, με αφορμή την επιτυχημένη εκδήλωση της ΕΚΕ δήλωσε: « Η ΕΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς διοργάνωσε ένα μεγάλο event ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και ασθενών. Ναευχαριστήσω τους εθελοντές καρδιολόγους και τους νοσηλευτές που πρόφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και ιδιαίτερα την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και την Ομάδας Εργασίας Νέων Καρδιολόγων για την πολύτιμη συνεισφορά τους»

Χορηγοί της κοινωνικής εκδήλωσης της ΕΚΕ για την πρόληψη υγείας των πολιτών ήταν οι εταιρείες MENARINI HELLAS, INNOVIS, GE HEALTHCARE, KARABINIS MEDICAL, PEGASUS, ΛΕΟΥΣΗΣ και RAINBOWWATERS

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η φροντίδα στο σπίτι και σε ελαφρά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

Εξαιρετικά σημαντική είναι η θεσμοθέτηση της κατ’ οίκον φροντίδας για τους βαριά νοσούντες με καρδιακή ανεπάρκεια, στην οποία προχωρά τώρα η Πολιτεία με το...

«Βηματοδότης» βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου στα θύματα σοβαρών ατυχημάτων

Τι αποτέλεσμα είχε στους πρώτους πέντε ασθενείς με τραυματική κάκωση εγκεφάλου στους οποίους εμφυτεύθηκε Μία πειραματική συσκευή σαν βηματοδότης, που εμφυτεύεται σε ασθενείς με τραυματική...

Νέα για τις μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα

Πρόσφατα είχαμε θαυμάσια νέα από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων και των διεθνών συμφορών που έχουν...

Ετικέτες