Δελτίο Τύπου: Μεγάλη ανάγκη για αιμοδοσίες

Αθήνα 18 Μαΐου 2020

                                                                                              Α.Π.: 5671

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με τις ελλείψεις σε αίμα που παρουσιάζουν πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι τις εβδομάδες της καραντίνας μειώθηκαν σημαντικά τα αποθέματα της χώρας σε αίμα -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών, Δήμων και του ΕΟΔΥ- που οργάνωσαν αιμοδοσίες εκτός ιατρικών δομών.

Τώρα που επέρχεται σταδιακά μία κανονικότητα στις κοινωνικές εκδηλώσεις, και οπωσδήποτε πριν κάνει την εμφάνισή του νέο πανδημικό κύμα, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι ώστε να διεξαχθούν αιμοδοσίες σε όλη την χώρα.

Ειδικά μάλιστα ενόψει καλοκαιριού, που γίνονται περισσότερα ατυχήματα λόγω των μετακινήσεων, η ανάγκη της χώρας για αίμα αναμένεται να αυξηθεί εκ νέου πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα Υγείας.

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΔΥ από 14 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 2 Απριλίου 2020 συνέλεξε  3914 μονάδες αίματος από συνολικά  77 αιμοληψίες,  οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 47 Δήμους/Φορείς.

Παρόλα αυτά, οι ανάγκες συνεχίζουν να είναι αυξημένες και ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο και να μεταβαίνει στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων – λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης- και να δίνει αίμα.

Ας θυμόμαστε πάντα: Το αίμα δωρίζεται μόνο από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αποτελεί ένα σπουδαίο δώρο ζωής!

Πηγή: https://pis.gr/106415/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%BF/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις και από καρκίνο του πνεύμονα, με αυξανόμενες ενδείξεις επιπτώσεων και...

Κλινικές μελέτες: Νέα εμπόδια από επιτροπή του ΕΟΦ, μπλοκάρουν την εγκριτική διαδικασία

Αν και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της αύξησης του αριθμού των κλινικών μελετών για την ανάπτυξη νέων...

Βρετανία: Μόλις το 24% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ικανοποίηση στην Βρετανία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μειώνεται εδώ και κάποια χρόνια, με την πανδημία να επιταχύνει την πτωτική αυτή πορεία. Η ικανοποίηση...

Ετικέτες