Χρυσοχοΐδης: Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Τι σχεδιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον ΕΟΠΥΥ. Τα πρόσωπα και οι αλλαγές στον Οργανισμό

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου άμεσα ο μεγαλύτερος Οργανισμός υγείας της χώρας να ξεκινήσει να λειτουργεί διαφορετικά.

Τι αλλαγές σχεδιάζει ο Χρυσοχοΐδης

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο Υπουργός Υγείας σκοπεύει να αλλάξει τα πάντα στον Οργανισμό, τόσο σε ό,τι αφορά σε πρόσωπα όσο και σχετικά με την δομή του φορέα αλλά και τον τρόπο συνεργασίας του με τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτίθεται να εφαρμόσει έναν νέο τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα θυμίζει ασφαλιστικό οργανισμό, ενώ θα εγκαινιαστεί και ένας νέος τρόπος συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες. Εταιρείες που θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο που σήμερα πραγματοποιούν υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως ώστε να επεκταθεί η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα ώστε κάποιους τομείς όπως τους ελέγχους, να τους αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.

Άλλωστε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ που αποτελούσε τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, υποβαθμίστηκε σε τμήμα με αποτέλεσμα σήμερα να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι στην αγορά.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει αλλαγές και σε πρόσωπα τροποποιώντας τη δομή Διοίκησης του Οργανισμού. Το πρόσφατο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει επταμελές, αλλά σχεδιάζονται αλλαγές στις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που θα ασκεί ο καθένας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και νέες τοποθετήσεις προσώπων …έκπληξη, επιμένουν πηγές του HealthReport.gr.

Τροποποιήσεις όμως μελετώνται να γίνουν και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, αφού σχεδιάζεται να διευρυνθεί η συνεργασία του δημοσίου ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύονται περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τα δημόσια νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές ειδικά εάν στο ΕΣΥ υπάρχει πληρότητα.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/08/blog-post_87.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 23.4.2024 – Καρδιακή Ανεπάρκεια

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 9 Ιουνίου(Θρησκεία, Οικογένεια, Celebrities) Υποψήφιοι καρδιολόγοι,KX ΠΑΣΟΚ: Α.Ρ Βρεττού ΑΤΤΙΚΟ, Στεφόπουλος    Κατερίνη, Ν. Τσιλιμίγκας  KX Λάρισα ΝΙΚΗ: Γ Σταυρόπουλος  ΚΧ ΛΑΟΣ  Φ Βόβολης Κανα ψήφο ρέεεε! Συνάδελφοι  τίτλους όπως...

Τι είναι ο «τεχνολογικός λαιμός»

Η επιπλέον πίεση στη σπονδυλική στήλη στον αυχένα σας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στη μέση, πονοκεφάλους και δισκοκήλη. Το μέσο κεφάλι ενηλίκου ζυγίζει περίπου...

Ο εμβολιασμός είναι θύμα της ίδιας του της επιτυχίας

Η εξάλειψη νοσημάτων, όπως για παράδειγμα η πολιομυελίτιδα, έχει ως συνέπεια ορισμένοι άνθρωποι να μην βλέπουν τις επιπτώσεις των λοιμωδών νόσων που έχουν πλέον...

Ετικέτες