Χρυσοχοΐδης: Ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Τι σχεδιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον ΕΟΠΥΥ. Τα πρόσωπα και οι αλλαγές στον Οργανισμό

Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου άμεσα ο μεγαλύτερος Οργανισμός υγείας της χώρας να ξεκινήσει να λειτουργεί διαφορετικά.

Τι αλλαγές σχεδιάζει ο Χρυσοχοΐδης

Ειδικότερα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο Υπουργός Υγείας σκοπεύει να αλλάξει τα πάντα στον Οργανισμό, τόσο σε ό,τι αφορά σε πρόσωπα όσο και σχετικά με την δομή του φορέα αλλά και τον τρόπο συνεργασίας του με τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προτίθεται να εφαρμόσει έναν νέο τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα θυμίζει ασφαλιστικό οργανισμό, ενώ θα εγκαινιαστεί και ένας νέος τρόπος συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες. Εταιρείες που θα αναλάβουν συγκεκριμένο έργο που σήμερα πραγματοποιούν υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως ώστε να επεκταθεί η συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με τον ιδιωτικό τομέα ώστε κάποιους τομείς όπως τους ελέγχους, να τους αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες.

Άλλωστε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ που αποτελούσε τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό του ΕΟΠΥΥ, υποβαθμίστηκε σε τμήμα με αποτέλεσμα σήμερα να μην πραγματοποιούνται έλεγχοι στην αγορά.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει αλλαγές και σε πρόσωπα τροποποιώντας τη δομή Διοίκησης του Οργανισμού. Το πρόσφατο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει επταμελές, αλλά σχεδιάζονται αλλαγές στις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που θα ασκεί ο καθένας.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν και νέες τοποθετήσεις προσώπων …έκπληξη, επιμένουν πηγές του HealthReport.gr.

Τροποποιήσεις όμως μελετώνται να γίνουν και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, αφού σχεδιάζεται να διευρυνθεί η συνεργασία του δημοσίου ΕΣΥ με τις ιδιωτικές κλινικές ώστε να νοσηλεύονται περισσότεροι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από τα δημόσια νοσοκομεία στις ιδιωτικές κλινικές ειδικά εάν στο ΕΣΥ υπάρχει πληρότητα.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/08/blog-post_87.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες