Αρνητικά τα 1200 τεστ του ΕΟΔΥ


Αρνητικά ήταν και τα 1200 τεστ, τα οποία πραγματοποίησαν τις τελευταίες 48 ώρες οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν 20 κινητές ομάδες, από τις 500 ΚΟΜΥ που προβλέπει το πρόγραμμα να λειτουργήσουν για ένα εξάμηνο, τέθηκαν σε λειτουργία για να διασαφηνίσουν την επιδημιολογική εικόνα του νέου κοροναϊού SARS-COV-2 στην χώρα μας.
Έμφαση δίνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ σε κλειστές δομές και εν γένει ευάλωτους πληθυσμούς, διερευνώντας το ενδεχόμενο δημιουργίας «σιωπηλών» εστιών υπερμετάδοσης, κατόπιν κρουσμάτων στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι και τη Ριτσώνα, στους οικισμούς Ρομά και τα φαινόμενα στην κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ευ Ζην».

Όπως διαβεβαίωσε στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών και των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνης, στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα να διενεργούνται 6.000 εργαστηριακοί έλεγχοι ημερησίως.
Μέχρι σήμερα έχουν συνολικά ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα, ενώ οι έλεγχοι θα αυξάνονται και θα διενεργούνται πιο στοχευμένα, για τον εντοπισμό κρυφών εστιών και ασυμπτωματικών ασθενών.
Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων του περιορισμού οι μαζικοί έλεγχοι παρέχουν την αντανάκλαση της εξάπλωσης του ιού και επιτρέπουν τον έλεγχό του, ενδεχομένως και μέσω της επαναφοράς κάποιων μέτρων.
Πηγή:www.voria.gr

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Συντάκτης: Virus

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/05/1200.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Rosenbaum Syndrome

Ασθενής 80 ετών, με ατομικό αναμνηστικό καρδιακής ανεπάρκειας με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης, μόνιμη κολπική μαρμαρυγή(ΚΜ) και CABG  προ 10ετίας προσέρχεται λόγω επεισοδίων προσυγκοπής(ζάλης) και...

Διάρκεια τριπλής αντιθρομβωτικής αγωγής σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και πρόσφατη αγγειοπλαστική. Το μeγάλο debate

Σε μία ενδιαφέρουσα «σύγκρουση» απόψεων σχετικά με τη διάρκεια της τριπλής αντιθρομβωτικής αγωγής σε ασθενείς με ΚΜ και πρόσφατη αγγειοπλαστική μας παρασύρει το τελευταίο...

Οι καπνιστές τσιγάρων διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για 56 διαφορετικές ασθένειες!

Μια νέα μελέτη στην Κίνα διαπίστωσε ότι οι καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο 56 διαφορετικών ασθενειών. Όπως θα περίμενε κανείς, αρκετοί τύποι καρκίνου υπάρχουν στην...

Ετικέτες