Αρνητικά τα 1200 τεστ του ΕΟΔΥ


Αρνητικά ήταν και τα 1200 τεστ, τα οποία πραγματοποίησαν τις τελευταίες 48 ώρες οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε κλειστές μονάδες σε Αθήνα, Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Κορυδαλλό, Δομοκό, Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν 20 κινητές ομάδες, από τις 500 ΚΟΜΥ που προβλέπει το πρόγραμμα να λειτουργήσουν για ένα εξάμηνο, τέθηκαν σε λειτουργία για να διασαφηνίσουν την επιδημιολογική εικόνα του νέου κοροναϊού SARS-COV-2 στην χώρα μας.
Έμφαση δίνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ σε κλειστές δομές και εν γένει ευάλωτους πληθυσμούς, διερευνώντας το ενδεχόμενο δημιουργίας «σιωπηλών» εστιών υπερμετάδοσης, κατόπιν κρουσμάτων στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι και τη Ριτσώνα, στους οικισμούς Ρομά και τα φαινόμενα στην κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς και στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ευ Ζην».

Όπως διαβεβαίωσε στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών και των δημοσιογράφων ο υφυπουργός Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνης, στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα να διενεργούνται 6.000 εργαστηριακοί έλεγχοι ημερησίως.
Μέχρι σήμερα έχουν συνολικά ελεγχθεί 83.750 κλινικά δείγματα, ενώ οι έλεγχοι θα αυξάνονται και θα διενεργούνται πιο στοχευμένα, για τον εντοπισμό κρυφών εστιών και ασυμπτωματικών ασθενών.
Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων του περιορισμού οι μαζικοί έλεγχοι παρέχουν την αντανάκλαση της εξάπλωσης του ιού και επιτρέπουν τον έλεγχό του, ενδεχομένως και μέσω της επαναφοράς κάποιων μέτρων.
Πηγή:www.voria.gr

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Συντάκτης: Virus

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/05/1200.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΥΓΕΙΑ: Η τεχνολογική επανάσταση της τομογραφίας PET/CT στη διάγνωση και διαχείριση των κακοηθειών

Ο συνδυασμός της Τομογραφίας Εκπομπής Ποζιτρονίων και της Υπολογιστικής Τομογραφίας που εφαρμόζεται στο ΥΓΕΙΑ φέρνει επανάσταση στη διάγνωση και τη διαχείριση των κακοηθειών -...

Επιστήμονες ανακαλύπτουν πρωτεΐνες του αίματος που μπορούν να προειδοποιήσουν για καρκίνο χρόνια πριν από τη διάγνωση

Πρωτεΐνες στο αίμα που θα μπορούσαν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους για καρκίνο περισσότερα από επτά χρόνια πριν από τη διάγνωσή του ανακάλυψαν ερευνητές σε...

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης – Η υπέρταση ευθύνεται για 7 εκατ. πρόωρους θανάτους παγκοσμίως

Η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και...

Ετικέτες