Απομακρυσμένη υποστήριξη καρδιακών ασθενών στο σπίτι

Με στόχο την ψηφιακή υποστήριξη κατ’οίκον ασθενών με καρδιαγγεικά νοσήματα η Vidavo αναπτύσσει πλαίσιο λογισμικού για ευφυή περιβάλλοντα. Στο  πλαίσιο του έργου IntellIoT και σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ μέσω μοντέλων μηχανικής θα διασφαλίζεται εξατομικευμένα παρακολούθηση αλλά και προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, στα  ευφυή περιβάλλοντα θα πραγματοποιούνται νέας γενιάς εφαρμογές IoT. Στον πυρήνα θα βρίσκεται ο άνθρωπος  συνδράμοντας το σύστημα να αναβαθμίσει τις δυνατότητές του λήψης αποφάσεων  ταχύτερα από μια μεμονωμένη προσπάθεια και στον τομέα της Υγείας.

Στο εγχείρημα θα ενώσουν τις δυνάμεις 14 εταίροι από 9 Ευρωπαϊκές χώρες, με συντονιστή τη Siemens AG, υπεύθυνο του τομέα Υγείας την Philips Healthcare. Η Vidavo S.A.  συνεννεργεί για να  ενδυναμώσει την περίπτωση εφαρμογής – Υγεία- στο IntellIoTστο πλαίσιο του Open Call 1 του IntellIoT . Επιδίωξη είναι να πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες του Vida24© και να υποστηρίξει την θεραπεία ασθενών με καρδιοαγγειακά νοσήματα στο σπίτι με την βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Υπενθυμίζεται  ότι το Vida24© είναι ένα πιστοποιημένο, συγκεκριμένα CE class II.a ιατροτεχνολογικό προϊόν, που λειτουργεί ως οικοσύστημα mobile και cloud εφαρμογών, στο οποίο είναι συμβεβλημένοι χιλιάδες χρήστες. Ειδικότερα, η εφαρμογή Vida24 συγκεντρώνει στοιχεία καθώς παρακολουθεί συνεχώς ζωτικά σημεία και τη φυσική δραστηριότητα. Στόχος είναι να εξάγει εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και πληροφορίες, όπως  είναι η συμμόρφωση πλάνου φροντίδας και ανάγκη επίσκεψης στα επείγοντα με βάση αλγορίθμους Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ ετοιμάζονται προσωποποιημένα μοντέλα μηχανικής μάθησης, η οποία θα επικουρήσει στο έργο του τον θεράποντα ιατρό για την παρακολούθηση εξατομικευμένα κάθε ασθενή. Χάρη στα μοντέλα μηχανικής αξιολογούνται τα ιατρικά δεδομένα του ασθενή και δημιουργούνται εξατομικευμένες προβλέψεις.

Με τη συμμετοχή της η Vidavo στο έργο IntellioT και την κοινοπραξία, προσφέρει  «εργαλεία» τεχνολογίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία έχουν προκύψει από τη «τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λύσεων για την απομακρυσμένη υποστήριξη ασθενών, την προγνωστική ανάλυση και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη» όπως τονίζεται από την εταιρεία.  Όραμά της είναι να διασφαλιστεί πως τα αποτελέσματα του έργου  θα είναι εφαρμόσιμα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η τεχνολογία και οι λύσεις  με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη θα συμβάλλουν «στη βελτίωση των συνολικών δυνατοτήτων και λειτουργιών της πλατφόρμας IntellioT».

Πηγή: https://virus.com.gr/vidavo-apomakrysmeni-ypostirixi-kardiakon-asthenon-sto-spiti/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το “Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου”

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το "Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου: Προλαμβάνω" υπό την μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη...

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα: Οι διατροφικές ιδιαιτερότητες των διαβητικών

Μια καλή πρακτική για τα διαβητικά άτομα, ειδικά τη μέρα του Πάσχα, είναι να συνοδέψουν το κρέας που θα καταναλώσουν με άφθονη ποσότητα σαλάτας,...

Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά με περισσότερα προβλήματα υγείας

Η ανάλυση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της υγείας των γυναικών Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά και περισσότερα...

Ετικέτες