Υπουργείο Υγείας: Έρχεται η κατ’ οίκον νοσηλεία – Ποιους ασθενείς αφορά

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται η κατ’ οίκον νοσηλεία – Ποιους ασθενείς αφορά

Ξεκινά άμεσα η κατ’ οίκον νοσηλεία από το υπουργείο Υγείας

Ξεκινά το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υγείας η κατ’ οίκον νοσηλεία προκειμένου οι ασθενείς να έχουν ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο σπίτι τους.

Το πρόγραμμα για κατ’ οίκον νοσηλεία (Hospital at home) που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 14 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

Η πρώτη θα ξεκινήσει από τον Άγιο Σάββα και προβλέπεται ότι οποιαδήποτε ιατρική πράξη ή χορήγηση φαρμάκου θα γίνεται παρουσία γιατρού.

Στη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει την Άνοιξη, στην κατ’ οίκον νοσηλεία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν κυρίως οι νοσηλευτές.

«Μεταφέρουμε συνθήκες νοσηλείας στα σπίτια των ασθενών, εξειδικεύοντας τις νοσηλευτικές υπηρεσίες. Έχουμε δανειστεί ήδη πρακτικές από διάφορα νοσοκομεία που εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική της κατ’οίκου νοσηλείας» υπογράμμισε ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος στη διάρκεια ομιλίας του στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών .

Ποιους ασθενείς αφορά το πρόγραμμα

Το Hospital at home θα είναι διαθέσιμο τόσο στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι για λόγους ασφαλείας όσο και για εκείνους που δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας ώστε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κύριο Κωτσιόπουλο με το Πρόγραμμα της Κατ’ Οίκον Νοσηλείας δημιουργείται ένα άλλο μοντέλο στο οποίο ο ασθενής θα μένει σπίτι και θα λαμβάνει ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες μέσω μιας διεπιστημονικής ομάδα νοσηλευτών, γιατρών και φροντιστών με λιγότερο κόστος, μεγαλύτερη ασφάλεια και σε καλύτερο περιβάλλον που ευνοεί την ψυχολογία του ασθενή.

Να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που καλύπτει την κατ΄οίκον νοσηλεία όχι όμως τις επιπλέον ιατρικές πράξεις από νοσηλευτές και γιατρούς που θα χρειαστούν για την νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/11/blog-post_17.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η θεραπεία με ΝΟAC σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή και χαμηλό θρομβοεμβολικό κίνδυνο σχετίζονται με σημαντική μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο...

Σε μια πολυκεντρική μελέτη κοόρτης από τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σκωτία όπου συμμετείχαν 59.076 ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ) και...

Μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά: Στην κορυφή του προβλήματος η Ελλάδα

Παρά την υποχρεωτική συνταγογράφηση των αντιβιοτικών που ισχύει τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, τόσο στην κατανάλωση σε αντιβιοτικά,...

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι ένα smartphone μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο θανάτου!

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι η παθητική παρακολούθηση της δραστηριότητας του περπατήματος μέσω ενός smartphone μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την υγεία και τον κίνδυνο θνησιμότητας. Η...

Ετικέτες