Τούντας: Κάθε 2 με 3 μήνες έχουμε κάποια καινούργια μετάλλαξη

«Η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι μπροστά μας τουλάχιστον στους επόμενους λίγους μήνες. Και αυτό το τονίζω γιατί πολλοί θεωρούν ότι η πανδημία είναι πίσω μας με 150 νεκρούς, κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα, είπε ο κ.Τούντας τονίζοντας ότι ο ιός είναι ένας κίνδυνος ο οποίος έχει παρέλθει».

Να είμαστε πιο ανήσυχοι αν δεν κάνουμε τις 4 δόσεις

«Φοβάμαι ότι έχουμε προχωρήσει σε μία πρώιμη χαλάρωση ορισμένων μέτρων, κυρίως της μάσκας και έχουμε επίσης έναν εφησυχασμό που μας οδηγεί σε περισσότερες απειλές για την υγεία μας και για τη ζωή μας» πρόσθεσε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.

Αναφερόμενος στην Kraken (Κράκεν) την καινούργια υποπαραλλαγή που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο επισήμανε ότι ματαλλάσσεται πολύ συχνά. «Περίπου κάθε δύο με τρεις μήνες έχουμε κάποια καινούργια μετάλλαξη ή παραλλαγή. Η συγκεκριμένη είναι στο πλαίσιο της «μετάλλαξης Ο» και δεν είναι πιο τοξική, αλλά είναι όμως πιο μεταδοτική.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πάντα πρέπει να είμαστε πιο ανήσυχοι αν δεν έχουμε κάνει τις τέσσερις δόσεις. Ο επιστήμονας τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας τους επόμενους μήνες σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, μια και μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επικαιροποιημένα εμβόλια και εγκεφαλικά

Αναφορικά με την πιθανή σύνδεση των επικαιροποιημένων εμβολίων με τα εγκεφαλικά στους άνω των 65 ετών ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Βαγγέλης Μανωλόπουλος, υποστήριξε ότι είναι κάτι που το παρακολουθούν οι επιστήμονες.

«Δεν έχει επιβεβαιωθεί από πολλές άλλες αναλύσεις άλλων βάσεων δεδομένων, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να προκαλέσει ανησυχία. Εμφανίζεται κάτι στατιστικά σημαντικό, αλλά πιθανόν να υπάρχουν άλλοι λόγοι που το εξηγούν», πρόσθεσε.

«Έχουν γίνει εκατομμύρια τέτοιες χορηγήσεις του ενισχυτικού εμβολίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και δεν έχει προκύψει αυτό το δεδομένο. Γι’ αυτό το αναφέρουμε μεν, το παρακολουθούμε με προσοχή, αλλά δε φαίνεται να αποτελεί λόγο ανησυχίας. Παρόλα αυτά δείχνει ότι το σύστημα λειτουργεί και αν υπάρξει κάποιο σήμα οπουδήποτε αμέσως το συζητάμε» δήλωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Τούντας διευκρίνισε ότι «οι απειροελάχιστες παρενέργειες όταν τις ζυγίζουμε και τις συγκρίνουμε με τα τεράστια οφέλη από τα εμβόλια και από το συγκεκριμένο εμβόλιο, η σύγκριση είναι συντριπτική. Με το εμβόλιο σώσαμε μέχρι τώρα εκατομμύρια ζωές και έχουμε ελάχιστες τέτοιες, πιθανές, παρενέργειες. Δεν πρέπει ο κόσμος με κανένα τρόπο να διστάζει να κάνει το εμβόλιο, στο όνομα μιας απειροελάχιστης παρενέργειας, όταν το εμβόλιο του σώζει τη ζωή του».

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/01/2-3.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 06.02.2023 – Καρδιακή Αμυλοείδωση

Μπήκαμε στο Τριώδειο. Aπό την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως το Μεγάλο Σάββατο, Συνάδελφοι-Συναδέλφισες Και οι μετεωρολόγοι στην ομάδα των διαφωνούντων.  Ακολουθώντας τον μετεωρολόγο της αρεσκείας σου...

Οι Αναστολείς Αντλίας Πρωτονίων Αυξάνουν τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Συμβαμάτων στους Διαβητικούς

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών συμβαμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια συγκριτικά με αυτούς...

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη 

Μια ανασκόπηση κλινικών δοκιμών διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D συσχετίστηκε με 15% μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες με προδιαβήτη....

Ετικέτες