ΗΔΙΚΑ: 3 σημαντικά έργα στην Υγεία

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Διαχείρισης της Περίθαλψης Ογκολογικών Ασθενών, η ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των Συστημάτων των Νοσοκομείων Φακέλου Υγείας είναι έργα της ΗΔΙΚΑ που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της Υγείας, σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

Τα προαναφερόμενα έργα έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας  και έχουν υπολογιστεί  αντίστοιχα με αρχικό προϋπολογισμό 29,4 εκατ. ευρώ,  το δεύτερο 45,1 εκατ. ευρώ και το τρίτο με 139,5 εκατ. ευρώ. O σχεδιασμός, η ενοποίηση και η υποστήριξη λειτουργίας των Μητρώων της ΗΔΙΚΑ, έργο αρχικού προϋπολογισμού 12,2 εκατ. ευρώ  είναι ένα μόνο από τα έργα που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αναμένεται να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στον σχεδιασμό της ΗΔΙΚΑ περιλαμβάνεται επίσης η περαιτέρω αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούν 12 εκατ. ασθενείς και βρίσκονται αποθηκευμένα στα συστήματα της εταιρείας. Ήδη προκηρύχθηκε διαγωνισμός 12 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του DATA CENTER, ενώ έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για το h-Cloud. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν 800 εκατ. συνταγές και 300 εκατ. παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από 50.000 γιατρούς και 11.000 φαρμακεία, τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν για την εξαγωγή πληροφοριών σχετικά με τη φαρμακευτική στη χώρα και τον εντοπισμό ευπαθών ομάδων που προτεραιοποιήθηκαν στη διαδικασία εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Πλέον η ΗΔΙΚΑ μεταξύ των πολλών έργων  έχει ολοκληρώσει την την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης, που εξυπηρετεί περισσότερους  από 4,1 εκατ. πολίτες εκδίδοντας άνω των 241 εκατ. συνταγών. Η εφαρμογή MyHealth με περισσότερα από 300.000 downloads σε smartphones με Android και iOS.  Επίσης, παρέχονται ακόμη άυλα παραπεμπτικά, εκδίδοντας περισσότερα από 90,8 εκατ. παραπεμπτικά για περισσότερους από 3,6 εκατ. εγγεγραμμένους πολίτες κ.ά.

Ακόμη, η ΗΔΙΚΑ υλοποιεί την ενιαία πλατφόρμα επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, ενώ στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Κοινωνικής Πρόνοιας έχει αναπτύξει σειρά υπηρεσιών που βρίσκονται ήδη σε παραγωγική λειτουργία όπως:

  • Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας για τη δήλωση γέννησης
  • Η πλατφόρμα υποστήριξης της αναδοχής και της υιοθεσίας
  • Το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης εσόδων-ασφάλισης μη μισθωτών
  • Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ
  • Η ενεργοποίηση απόδοσης δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης ανέργων κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής
  • Η νέα επικουρική ασφάλιση
  • Η παροχή δωρεάν καρτών κομίστρου για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Άξιο λόγου είναι  ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία έλαβε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA) το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία»  για τον Δημόσιο Τομέα, για την εφαρμογή MyHealth.

Πηγή: https://virus.com.gr/idika-3-simantika-erga-stin-ygeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Θεραπεία επαναστένωσης στεφανιαίας αρτηρίας με απλή αγγειοπλαστική, αγγειοπλαστική με μπαλόνι πακλιταξέλης και με εμφύτευση ενδοπρόθεσης πακλιταξέλης: 10ετή αποτελέσματα της μελέτης ISAR-DESIRE 3

Με στόχο τη διερεύνηση της ιδανικής θεραπείας στην επαναστένωση ενός drug-eluting stent των στεφανιαίων αγγείων, στη μελέτη ISAR-DESIRE 3 συμπεριελήφθησαν 402 ασθενείς οι οποίοι...

Υποπαραθυρεοειδισμός: Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Αν πάσχετε από υποπαραθυρεοειδισμό, το να αποφύγετε ορισμένες τροφές θα σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε τα επίπεδα ορμονών και θρεπτικών συστατικών στο σώμα σας καλύτερα. Όταν...

Αλλαγές σε ΕΚΑΒ και Επείγοντα τους επόμενους μήνες

Αλλαγές σε ΕΚΑΒ και Επείγοντα τους επόμενους μήνες – Τι προανήγγειλε ο Κ.Μητσοτάκης Τι σχεδιάζει να αλλάξει στο ΕΚΑΒ η ΝΔ μετά τα 3 περιστατικά...

Ετικέτες