ΗΔΙΚΑ: 3 σημαντικά έργα στην Υγεία

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Διαχείρισης της Περίθαλψης Ογκολογικών Ασθενών, η ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός των Συστημάτων των Νοσοκομείων Φακέλου Υγείας είναι έργα της ΗΔΙΚΑ που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο της Υγείας, σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

Τα προαναφερόμενα έργα έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας  και έχουν υπολογιστεί  αντίστοιχα με αρχικό προϋπολογισμό 29,4 εκατ. ευρώ,  το δεύτερο 45,1 εκατ. ευρώ και το τρίτο με 139,5 εκατ. ευρώ. O σχεδιασμός, η ενοποίηση και η υποστήριξη λειτουργίας των Μητρώων της ΗΔΙΚΑ, έργο αρχικού προϋπολογισμού 12,2 εκατ. ευρώ  είναι ένα μόνο από τα έργα που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αναμένεται να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Στον σχεδιασμό της ΗΔΙΚΑ περιλαμβάνεται επίσης η περαιτέρω αξιοποίηση του μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούν 12 εκατ. ασθενείς και βρίσκονται αποθηκευμένα στα συστήματα της εταιρείας. Ήδη προκηρύχθηκε διαγωνισμός 12 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του DATA CENTER, ενώ έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για το h-Cloud. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν 800 εκατ. συνταγές και 300 εκατ. παραπεμπτικά που έχουν εκδοθεί από 50.000 γιατρούς και 11.000 φαρμακεία, τα οποία έχουν αξιοποιηθεί στο παρελθόν για την εξαγωγή πληροφοριών σχετικά με τη φαρμακευτική στη χώρα και τον εντοπισμό ευπαθών ομάδων που προτεραιοποιήθηκαν στη διαδικασία εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Πλέον η ΗΔΙΚΑ μεταξύ των πολλών έργων  έχει ολοκληρώσει την την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης, που εξυπηρετεί περισσότερους  από 4,1 εκατ. πολίτες εκδίδοντας άνω των 241 εκατ. συνταγών. Η εφαρμογή MyHealth με περισσότερα από 300.000 downloads σε smartphones με Android και iOS.  Επίσης, παρέχονται ακόμη άυλα παραπεμπτικά, εκδίδοντας περισσότερα από 90,8 εκατ. παραπεμπτικά για περισσότερους από 3,6 εκατ. εγγεγραμμένους πολίτες κ.ά.

Ακόμη, η ΗΔΙΚΑ υλοποιεί την ενιαία πλατφόρμα επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, ενώ στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Κοινωνικής Πρόνοιας έχει αναπτύξει σειρά υπηρεσιών που βρίσκονται ήδη σε παραγωγική λειτουργία όπως:

  • Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας για τη δήλωση γέννησης
  • Η πλατφόρμα υποστήριξης της αναδοχής και της υιοθεσίας
  • Το νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης εσόδων-ασφάλισης μη μισθωτών
  • Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ
  • Η ενεργοποίηση απόδοσης δικαιώματος δωρεάν μετακίνησης ανέργων κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής
  • Η νέα επικουρική ασφάλιση
  • Η παροχή δωρεάν καρτών κομίστρου για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Άξιο λόγου είναι  ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία έλαβε από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας (WITSA) το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτόμες Λύσεις για την Υγεία»  για τον Δημόσιο Τομέα, για την εφαρμογή MyHealth.

Πηγή: https://virus.com.gr/idika-3-simantika-erga-stin-ygeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΣΦΕΕ: Οι 7 απαντήσεις της Φαρμακοβιομηχανίας στις Φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων

Απάντηση σε όσα καταλογίζουν οι Φαρμακαποθηκάριοι στην ξένη Φαρμακοβιομηχανία για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, δίνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών...

Εμβόλια κατά της COVID: Έρχονται νέες οδηγίες για απλοποίηση του εμβολιασμού – Τι θα κάνει η Ελλάδα

Ξεκίνησε νέος κύκλος επιστημονικών συνεδριάσεων από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του αμερικανικού FDA, για την πορεία των εμβολιασμών κατά της COVID-19. Οδηγό και για τις υπόλοιπες...

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ‘Η ΟΥΤΟΠΙΑ; 

O χρόνος ζωής   έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία εκατόν πενήντα με διακόσια χρόνια. Η αύξηση όμως του προσδόκιμου της επιβίωσης σήμερα, οφείλεται κυρίως στην πρόληψη καθώς...

Ετικέτες