Μπόνους 20 ευρώ ανά ασθενή στους γιατρούς του δημοσίου που θα κάνουν προληπτικές εξετάσεις 

Προσωπικός γιατρός: Μπόνους 20 ευρώ ανά ασθενή στους γιατρούς του δημοσίου που θα κάνουν προληπτικές εξετάσεις – Τροπολογία στη Βουλή

Προσωπικός γιατρός με επιπλέον οικονομικά κίνητρα από προληπτικές εξετάσεις

Μπόνους 20 ευρώ ανά προληπτική εξέταση θα λαμβάνει ο προσωπικός γιατρός του ΕΣΥ που θα πραγματοποιεί προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά στους εγγεγραμμένους πολίτες.

Συγκεκριμένα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ που θα εργάζονται και σε ιδιωτικό ιατρείο με τον πρόσφατο νόμο Γκάγκα, να μπορούν να γίνουν και προσωπικοί γιατροί όταν θα ασκούν ιδιωτικό έργο.

Η Τροπολογία Πλεύρη θα δίνει επιπλέον οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ που θα γίνουν προσωπικοί γιατροί, να αμείβονται και με 20 ευρώ ανά ασθενή για προληπτικές εξετάσεις που σχετίζονται με καρδιαγγειακά προβλήματα και θα πραγματοποιούν στους εγγεγραμμένους ασθενείς τους.

Η ρύθμιση είναι ενταγμένη σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά σε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για καρδιαγγειακά προβλήματα σε πολίτες 30 έως 70 ετών.

Έτσι όποιος γιατρός του ΕΣΥ θα εργάζεται και σε ιδιωτικό ιατρείο θα αμείβεται με το βασικό ποσό που προβλέπεται για τους πολίτες που θα εγγράψει στη λίστα του ως προσωπικός γιατρός, συν 20 ευρώ ανά προληπτική εξέταση.

Το μπόνους των 20 ευρώ θα μπορούν να εισπράξουν και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας που είναι και προσωπικοί γιατροί, αλλά και ιδιώτες μη προσωπικοί γιατροί που θα πραγματοποιούν τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους πολίτες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί ότι με τη δυνατότητα που θα δοθεί και στους γιατρούς του ΕΣΥ να γίνουν προσωπικοί γιατροί, θα αυξηθεί το διαθέσιμο ιατρικό προσωπικό για τους πολίτες ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν στο νέο σύστημα.

Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας περίπου 3000 γιατροί του ΕΣΥ που θα μπορούν να ασκήσουν και ιδιωτικό έργο θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν και προσωπικοί γιατροί, εγγράφοντας στη λίστα τους πολίτες δικαιούχους.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2022/12/20_22.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 06.02.2023 – Καρδιακή Αμυλοείδωση

Μπήκαμε στο Τριώδειο. Aπό την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου έως το Μεγάλο Σάββατο, Συνάδελφοι-Συναδέλφισες Και οι μετεωρολόγοι στην ομάδα των διαφωνούντων.  Ακολουθώντας τον μετεωρολόγο της αρεσκείας σου...

Οι Αναστολείς Αντλίας Πρωτονίων Αυξάνουν τον Κίνδυνο Καρδιαγγειακών Συμβαμάτων στους Διαβητικούς

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και παίρνουν αναστολείς αντλίας πρωτονίων έχουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καρδιαγγειακών συμβαμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια συγκριτικά με αυτούς...

Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη 

Μια ανασκόπηση κλινικών δοκιμών διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης D συσχετίστηκε με 15% μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε ενήλικες με προδιαβήτη....

Ετικέτες