Υπουργείο Υγείας: Έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για αλλαγές στις εφημερίες – Όλες οι πληροφορίες 

Τι σχεδιάζεται από το υπουργείο Υγείας για τις εφημερίες και τι θα προτείνουν οι ειδικοί της 12μελούς επιτροπής

Έτοιμο έχει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, το πόρισμά της η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τις αλλαγές στις εφημερίες στα νοσοκομεία ώστε να σταματήσουν οι αναμονές και τα ράντζα.

Όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δημιούργησε μία νέα επιτροπή 12 εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να εισηγηθούν αλλαγές στις εφημερίες και τα «Επείγοντα» στα Νοσοκομεία.

Η ομάδα των 12 εμπειρογνωμόνων για τα Νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) δηλαδή της Αθήνας, μελέτησε με ταχύτατες διαδικασίες τις αλλαγές στις εφημερίες αλλά και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ώστε να γίνεται ομαλά η εξυπηρέτηση των ασθενών και να εκλείψει το φαινόμενο των ράντζων αλλά και της μεγάλης αναμονής.

Σε αλλαγές εξπρές στις εφημερίες προχωρά ο Χρυσοχοΐδης

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα είναι έτοιμο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί στον υπουργό Υγείας. Ο ίδιος θα αποφασίσει ποιες προτάσεις θα υιοθετήσει για τα νοσοκομεία.

Το ζήτημα είναι πάντως ότι τις επόμενες εβδομάδες και πιθανώς αρχές Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει σε αλλαγές στο ΕΣΥ ώστε να ξεκινήσουν τα νοσοκομεία από το Φθινόπωρο να λειτουργούν χωρίς σοβαρές δυσλειτουργίες.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και μία δοκιμαστική περίοδος με βάση τις αλλαγές που θα αποφασίσει.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι ειδικοί της επιτροπής μελέτησαν:

– την συνεφημέρευση των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικά νοσοκομεία αλλά και με στρατιωτικά, με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με το ΕΣΥ.

Στόχος θα είναι να κατανέμονται τα περιστατικά άμεσα σε διαθέσιμες κλίνες, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

-Σε ό,τι αφορά στα ΤΕΠ, όπως περιγράφουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, στο τραπέζι έπεσε η ενεργοποίηση ενός παλαιότερου σχεδίου που έχει εξετασθεί από πολλές κυβερνήσεις, βάση του οποίου θα λειτουργήσουν άμεσα απολύτως αυτόνομα 6 έως 8 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Ωστόσο φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν φαίνεται να μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα καθώς απαιτείται οργάνωση και ενίσχυση των ΤΕΠ στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, όπως βέβαια και μετακίνηση προσωπικού.

Όταν θα εφαρμοσθεί μία τέτοια λύση, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που θα επιλεγούν να εξυπηρετούν όλες τις επείγουσες καταστάσεις, θα παραλαμβάνουν τους ασθενείς ανεξάρτητα εάν θα υπάρχουν άδειες κλίνες στο ίδιο το νοσοκομείο ή όχι.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και την αρχική αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας, θα επιλέγεται το νοσοκομείο που θα μεταφέρεται ο ασθενής με βάση τη διαθεσιμότητα των κενών κλινών.

Το ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ θα συντονίζει όλη τη μεταφορά των περιστατικών και αντίστοιχα θα ορίζει και που θα μεταφέρονται.

Με τον τρόπο αυτό βέβαια εμμέσως θα καταργηθούν και οι πελατειακές σχέσεις στα νοσοκομεία αφού δεν θα μπορούν να γίνονται εισαγωγές από το «παράθυρο», καθώς ουδείς θα γνωρίζει που θα διακομίζονται τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/07/blog-post_84.html?m=1

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Η γνήσια μεταρρύθμιση

Η καλύτερη λοιπόν διαχείριση αντανακλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς όταν ένας φορέας έχει καλύτερα αποτελέσματα και αξιολόγηση, αυτομάτως υπηρετεί και...

Υπέρογκα ποσά δαπανώνται για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Κοινωνική δράση της ΕΚΕ με ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις

Το κόστος της καρδιαγγειακής νόσου στην Ευρώπη  προκαλεί σοκ.  Σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας που έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ ανακοινώθηκε...

Σε δημόσια διαβούλευση σ/ν για μείωση αναμονής για χειρουργεία & έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Συστήματος παρακολούθησης της διακίνησης...

Ετικέτες