back to top

Τα τρία νέα συμπτώματα κορονοϊού που προστέθηκαν στην επίσημη λίστα του CDC

Νέος οδηγός για τα νέα συμπτώματα από το νέο κορονοϊό, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Υπάρχει μια κοινή αλήθεια για τον κορονοϊό που το έχουν διαπιστώσει όλοι στον κόσμο. Οι εξελίξεις γύρω από αυτόν τρέχουν με ταχύτητα φωτός. Μία από τις πρόσφατες εξελίξεις είναι ότι τα συμπτώματα που ο ασθενής καλείται να αντιμετωπίσει, αν προβληθεί από τον ιό, αλλάζουν. 
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) ανέφερε σε νέα έκθεση ότι στην λίστα των συμπτωμάτων από τον COVID-19, έχουν προστεθεί άλλα τρία: Ναυτία, διάρροια και ρινική καταρροή. Συμπληρώνουν μια μεγάλη λίστα, συμπεριλαμβανομένων απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς, πυρετός πονόλαιμος, μυαλγίες και δύσπνοια. 
Οι επιπλοκές που προστέθηκαν πρόσφατα δεν είναι ακριβώς «νέες» – πολλοί τις έχουν επισημάνει ως συμπτώματα από την αρχή της πανδημίας. Αλλά κάθε άτομο βιώνει τον ιό κάπως διαφορετικά. Και δεδομένου ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα νέος στον ιατρικό κόσμο, οι ειδικοί συνεχίζουν να μαθαίνουν πώς συμπεριφέρεται ο ιός και τι κάνει στο σώμα ενός ατόμου. Μέρος αυτού περιλαμβάνει την ανακάλυψη και τον έλεγχο των συμπτωμάτων, μερικά από τα οποία μπορεί να μην ήταν ξεκάθαρα στην αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας. 
Επειδή η λίστα, ίσως ανανεωθεί ξανά στο μέλλον, η λίστα με τα μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα συμπτώματα του κορονοϊού είναι τα εξής:
Πυρετός 
Οι περισσότεροι νοσούντες πέρασαν από το στάδιο του πυρετού, ο οποίος γενικά είναι υψηλότερος του κορονοϊού. Κατά την διάρκεια της ανάαρωσης, ο πυρετός ανεβοκατεβαίνει. Αν είναι σταθερά υψηλός, απαιτείται άμεση νοσοκομειακή φροντίδα. 
Πόνοι στο σώμα, κόπωση, ρίγη
Οι μυϊκοί πόνοι και η αδιαθεσία αναφέρθηκαν ως τα συμπτώματα που προδίδουν την προσβολή από κορονοϊού στην αρχή της πανδημίας και εξακολουθούν να παραμένουν μείζονες παρενέργειες μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του ιού.
Βήχας και δύσπνοια
Πρόκειται άλλωστε και για «πνευμονική νόσο» που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα. Συνεπώς, είναι λογικό να προκαλείται και δύσπνοια. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα ήταν και αυτά από τα πρώτα της λίστας. Άτομα με COVID-19 μπορεί να δυσκολεύονται να περπατήσουν σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις και να τους κόβεται η ανάσα. 
Διάρροια, ναυτία ή άλλα πεπτικά προβλήματα
Είναι τα νέα συμπτώματα της λίστας του CDC. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας επισήμαναν προβλήματα στο στομάχι ως επιπλοκή από την αρχή της πανδημίας, αλλά πλέον διαπιστώθηκε σε περισσότερα κρούσματα από τον Φεβρουάριο. 
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Gastroenterology τον Μάρτιο διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με COVID-19 αντιμετώπισαν πεπτικά προβλήματα όπως απώλεια όρεξης, διάρροια, έμετο και / ή κοιλιακό άλγος.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμφανίζονται μετά την λοίμωξη από τον ιό. 
Τα υπόλοιπα συμπτώματα της λίστας
Απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς
Συμφόρηση ή καταρροή
Πονοκέφαλοι ή άλλα νευρολογικά προβλήματα
Μια σειρά από δερματικά προβλήματος (κυρίως εξανθήματα που θυμίζουν τη Νόσο Καβασάκι – εμφανίζονται και στα παιδιά)
Θρόμβοι αίματος, πνευμονία ή άλλες σοβαρές επιπλοκές
Τίποτα απολύτως. Ίσως και το πιο επικίνδυνο «σύμπτωμα». Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μεταδίδουν ευκολότερα τον ιό από τους υπόλοιπους 
Πηγή: HuffPost US

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/06/cdc_28.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πώς επηρεάζουν τα επίπεδα της non-HDL-χολ την πρόγνωση ασθενών μετά από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου?

Τα επίπεδα της non-HDL-χολ αποτελούν μια εκτίμηση των αθηρογόνων λιποπρωτεϊνών και δευτερογενή θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου (ΕΜ). Στην παρούσα...

‘Eμφραγμα: Η κατάλυση επιλογή πρώτης γραμμής στην κοιλιακή ταχυκαρδία

Τι δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε το Σάββατο στο συνέδριο της American Heart Association. Nέα έρευνα έδειξε ότι μια επέμβαση που αποτελεί το Plan B σε...

Πώς η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η γυμναστική έχει εκπληκτικά οφέλη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, άμεσα αλλά και έμμεσα. Δείτε πώς. Το να γυμναζόμαστε τακτικά μπορεί να μας...

Ετικέτες