back to top

Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά μπαίνει στον… πάγο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά φαίνεται ότι μπαίνει στον… πάγο μέχρι τις εκλογές καθώς το υπουργείο Υγείας δεν προτίθεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να ανοίξει νέο μέτωπο και με τους παιδιάτρους.

Παρότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ανακοινώσει ότι ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά θα έμπαινε σε ισχύ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όμως διαφαίνεται ότι το σχέδιο μετατίθεται για αργότερα.

Εξάλλου μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει το γεγονός ότι οι μισοί Έλληνες άνω των 16 ετών δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στον προσωπικό γιατρό.

Από την άλλη οι παιδίατροι έχουν εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τόσο για τις συνθήκες που θα υπάρχουν για τους γιατρούς όσο και για τι αμοιβές που θα προβλέπονται. Ένα ακόμη επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι δεν πρέπει ουδενί να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα.

Προσωπικός γιατρός για παιδιά

Πάντως στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι εντός του 2023 να επεκταθεί ο «προσωπικός γιατρός» και για τα παιδιά οπότε και οι σημερινές συμβάσεις των παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ θα αλλάξουν.

Ο νέος υπουργός Υγείας που θα καθίσει στην καρέκλα της οδού Αριστοτέλους, θα πρέπει να ορίσει τους κανόνες για τους παιδιάτρους προσωπικούς γιατρούς, καθώς σήμερα οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους.

Άλλωστε οι διαθέσιμοι παιδίατροι που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του παιδικού πληθυσμού.

Ωστόσο με βάση το σημερινό σχέδιο, και οι παιδίατροι προσωπικοί γιατροί θα έχουν υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων παιδιών, ενώ θα αμείβονται και διαφορετικά από ότι σήμερα με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια άγνωστο παραμένει εάν θα δείξουν ενδιαφέρον οι ιδιώτες γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας όπως άλλωστε έγινε και με τις υπόλοιπες ειδικότητες που συμμετέχουν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/02/blog-post_93.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 11.3.2025 – Nέα Guidelines για τα ΟΣΣ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες Mε επιτυχία τα πρώτα ablation KM στο ΠΠΓΝ Ιωαννίνων. Χρ Κατσούρας, K. Ζέκιος. Το θέμα;   ο σπάνιος συνδυασμός: Περιφέρεια και Δημόσιο μαζί! Νέο αιμοδυναμικό...

Υπάρχει μακροπρόθεσμο κλινικό όφελος από την έγχυση ApoA-Ι σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου?

Η μελέτη AEGIS-II δεν έδειξε κλινικό όφελος με χορήγηση της ανθρώπινης απολιποπρωτεΐνης Α-Ι (CSL112) σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου (ΟΕΜ) όσον αφορά στον...

Ozempic: Ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες πρέπει να αποφεύγονται

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική για την υποστήριξη του οργανισμού και τη μείωση των παρενεργειών Η χρήση του Ozempic και άλλων παρόμοιων φαρμάκων GLP-1 έχει εξελιχθεί σε...

Ετικέτες