Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Προσωπικός γιατρός: «Πάγωσε» ο θεσμός για τα παιδιά – Γιατί δεν προχωρά

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά μπαίνει στον… πάγο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

Ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά φαίνεται ότι μπαίνει στον… πάγο μέχρι τις εκλογές καθώς το υπουργείο Υγείας δεν προτίθεται σε αυτή τη χρονική στιγμή να ανοίξει νέο μέτωπο και με τους παιδιάτρους.

Παρότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ανακοινώσει ότι ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά θα έμπαινε σε ισχύ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 όμως διαφαίνεται ότι το σχέδιο μετατίθεται για αργότερα.

Εξάλλου μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει το γεγονός ότι οι μισοί Έλληνες άνω των 16 ετών δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στον προσωπικό γιατρό.

Από την άλλη οι παιδίατροι έχουν εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις τόσο για τις συνθήκες που θα υπάρχουν για τους γιατρούς όσο και για τι αμοιβές που θα προβλέπονται. Ένα ακόμη επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι δεν πρέπει ουδενί να υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα.

Προσωπικός γιατρός για παιδιά

Πάντως στους σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας είναι εντός του 2023 να επεκταθεί ο «προσωπικός γιατρός» και για τα παιδιά οπότε και οι σημερινές συμβάσεις των παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ θα αλλάξουν.

Ο νέος υπουργός Υγείας που θα καθίσει στην καρέκλα της οδού Αριστοτέλους, θα πρέπει να ορίσει τους κανόνες για τους παιδιάτρους προσωπικούς γιατρούς, καθώς σήμερα οι περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν τις επισκέψεις από την τσέπη τους.

Άλλωστε οι διαθέσιμοι παιδίατροι που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν επαρκούν για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του παιδικού πληθυσμού.

Ωστόσο με βάση το σημερινό σχέδιο, και οι παιδίατροι προσωπικοί γιατροί θα έχουν υποχρέωση για συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων παιδιών, ενώ θα αμείβονται και διαφορετικά από ότι σήμερα με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ.

Βέβαια άγνωστο παραμένει εάν θα δείξουν ενδιαφέρον οι ιδιώτες γιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας όπως άλλωστε έγινε και με τις υπόλοιπες ειδικότητες που συμμετέχουν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2023/02/blog-post_93.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Smartphones: Τελικά πόσο μας βλάπτει η ακτινοβολία που εκπέμπουν;

Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται συχνά για μεγάλες χρονικές περιόδους από ανθρώπους όλων των ηλικιών στις μέρες μας. Από τότε που το κινητό μπήκε στη ζωή...

Οδηγός βιοδεικτών και για τους Έλληνες ασθενείς από την ΕΛΛΟΚ

Ένας νέος οδηγός που στόχο έχει να βοηθήσει τους ασθενείς που θα λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία να κατανοήσουν καλύτερα τους ελέγχους καρκινικών βιοδεικτών για ορθότερη...

Το σύνδρομο της ραγισμένης καρδιάς

Νέες μελέτες ρίχνουν φως στη σχέση της ψυχολογικής κατάστασης ενός ατόμου και την εμφάνιση καρδιολογικών παθήσεων - Για τη μυοκαρδιοπάθεια από στρες / καταπόνηση...

Ετικέτες