Παίδων “Αγία Σοφία”: Διαψεύδει το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας – Τι ισχύει για τα περιστατικά

Απάντηση για την λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου.
Όπως τονίζει, η ΚΕΜ λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για παιδιά και όλα τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Τα τακτικά εξετάζονται από ομάδα γιατρών του Ωνασείου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση, προγραμματίζονται άμεσα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το Νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παιδιών.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι “λίστα αναμονής παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες δεν υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία”.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:“Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα του ΓΝΠΑ “Η Αγία Σοφία”, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό και έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων με COVID-19. Η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το Νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παίδων ασθενών.
Όλα τα έκτακτα, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και τακτικά όμοια της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 (χρόνος από τον οποίο πραγματοποιούντο εργασίες στο πλαίσιο μεγάλης δωρεάς για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των Παιδιατρικών Νοσοκομείων) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίζονται από το πρωτοπόρο σε αντιμετώπιση καρδιοπαθειών Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) στα πλαίσια της πολυετούς (από το 2010) μεταξύ των νοσοκομείων διεπιστημονικής συνεργασίας.
Τα τακτικά περιστατικά της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, εξετάζονται από ομάδα ιατρών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση, προγραμματίζονται άμεσα.
Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Π & Α Κυριακού”.
Σήμερα, ο κατάλογος (λίστα) καταγραφής περιστατικών, ανέρχεται σε 19, για τα οποία ο προγραμματισμός καταγράφεται ως ακολούθως:
α. 8 περιστατικά έχουν αξιολογηθεί και προγραμματισθεί χειρουργικά έως τέλος Ιουλίου 2020.
β. 5 περιστατικά, προς καρδιακό καθετηριασμό (ειδική εξέταση) και περαιτέρω επαναξιολόγηση, εντός του Ιουνίου 2020.
γ. 6 περιστατικά, τα οποία δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα επανεκτιμηθούν κατά τον χρόνο που ορίζουν τα Ιατρικά Πρωτόκολλα ανά περίπτωση.
Έτερα εκκρεμή περιστατικά ή “Λίστα” αναμονής παίδων με συγγενείς καρδιοπάθειες δεν υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/05/blog-post_817.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 21.03.2023 – Στιγμιότυπα από το ACC 23

Ηρθανε οι πελαργοί (… χωρίς μωρά) να μας θυμίσουν ότι ήρθε η άνοιξη O Mίμης Παπαιωάννου ανήκει στη γενιά των άτυχων μπαλαδόρων που μεγαλούργησαν όσο το ποδόσφαιρο στην...

Εγκέφαλος και σωματική άσκηση: τα οφέλη της άσκησης σε γνωστικές δεξιότητες

Το βιβλίο «Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου» του John Ratey απευθύνεται στον μη-ειδικό αναγνώστη και εξερευνεί διεξοδικά την σχέση μεταξύ άσκησης και...

Επικαιροποιήθηκε η τράπεζα θεμάτων του ΔΟΑΤΑΠ για τίτλους Ιατρικής και Οδοντιατρικής

Νέα επικαιροποιημένη Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις ιατρών και οδοντιάτρων αναρτήθηκε στον  ιστότοπο του ΔΟΑΤΑΠ. Η  προηγούμενη τράπεζα θεμάτων είχε δημιουργηθεί πριν 17 χρόνια! Οι εξετάσεις αφορούν...

Ετικέτες