back to top

Organmeetings: Μια αλυσίδα πληροφόρησης για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις

Ανταπόκριση είχε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο του νέου ενημερωτικού προγράμματος από το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο των Organmeetings, στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης.

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και τη συνεργασία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.).

Εργαζόμενοι από Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Στελέχη Εταιρειών, Ιατρονοσηλευτικό Προσωπικό, Μέλη Συλλόγων και Συνδέσμων με κοινωνικό έργο, εκπρόσωποι από Συλλόγους Ασθενών, Εθελοντές Αιμοδότες και, συνολικά, περισσότερα από 500 άτομα παρακολούθησαν το 1o διαδικτυακό σεμινάριο των Organmeetings.  Kοινό από διαφορετικούς χώρους, αλλά με σημείο τομής  το ενδιαφέρον για ένα σπουδαίο ζήτημα δημόσιας Υγείας, όπως είναι η δωρεά οργάνων.

Το πρόγραμμα

Επιδίωξη είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη πληροφόρηση καταρρίπτοντας παράλληλα μύθους και στερεότυπα που εξακολουθούν να κυριαρχούν στην κοινή γνώμη. Η δράση αυτή έχει δυο άξονες: Η μια αφορά στη  δημιουργία ενός  ενημερωτικού οδηγού για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορούν όλοι να ξεφυλλίσουν και να «κατεβάσουν» επισκεπτόμενοι το www.onassis.org (https://www.onassis.org/el/health/organmeetings). Η δεύτερη επικεντρώνει στη πληροφόρηση των πολιτών μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Εταιρείες & Επιχειρήσεις, οι οποίες επιθυμούν να συνδέσουν τη CSR πολιτική τους με την ενημέρωση του προσωπικού τους γύρω από τη δωρεά οργάνων, Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς –ιδιωτικούς ή δημόσιους– και Συλλόγους με κοινωνικό έργο.

Εάν  εκπροσωπείτε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής (https://form.jotform.com/223252137818354) και να αποτελέσετε μέρος της μεγάλης αλυσίδας ζωής που δημιουργείται. Το επόμενο διαδικτυακό ραντεβού  έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μαΐου στις 15:00. Οι ημερομηνίες της περιόδου 2023-24 θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.Τα διαδικτυακά σεμινάρια πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να απευθυνθούν στο mediaoffice-health@onassis.org.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Τη φόρμα μπορούν να συμπληρώσουν μόνο στελέχη που έχουν τη δυνατότητα, βάσει της ιδιότητας/θέσης τους, να οργανώνουν δράσεις, όπως είναι η ενεργοποίηση για συλλογική συμμετοχή εργαζομένων/μελών (για παράδειγμα: Πρόεδρος, Διευθύνων/-ουσα Σύμβουλος, Διευθυντής/-ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκδότης/-τρια, Διευθυντής/-ντρια CSR κ.ά.). Με τη συμπλήρωση της φόρμας, αποστέλλεται το link παρακολούθησης του σεμιναρίου, προκειμένου το κάθε στέλεχος να το μοιραστεί με τους συναδέλφους του ή τα μέλη του συλλόγου του, για να εγγραφούν και να συνδεθούν τη μέρα του webinar.

Πηγή: https://virus.com.gr/organmeetings-mia-alysida-pliroforisis-gia-ti-dorea-organon-kai-tis-metamoscheyseis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η άνοιξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η εταιρεία που συμπαρασύρει θετικά τον κλάδο

Μέχρι το τέλος του 2025 η Ελλάδα θα μετρά 107 μονάδες παραγωγής και 41 ερευνητικά κέντρα, με το αποτύπωμα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας να αυξάνεται...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 30.5.2024 – Ti είναι η Impella  και τι το ΕCMO(ECLS) 

EΠΤΑΣΤΕΡΟΣ!!! Στα μπουζούκια Από το θεωρείο. Πάει και η Δραπετσώνα! Oι συνδικαλιστές αντέδρασαν και πάλι. Μεταξύ τους και ο παλιός καλός συνάδελφος Η. Σιώρας(… ο λύκος...

1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων

Οι συνθήκες εργασίας γίνονται όλο και πιο δύσκολες, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ένας στους δύο γιατρούς και νοσηλευτές...

Ετικέτες