Μήνυμα του Καθηγητού Καρδιολογίας Γ.Κοχιαδάκη, Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας μας, το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός Καρδιολογίας  της χώρας μας , αρχίζει αύριο Πέμπτη πλούσιο σε νέες ιδέες, επιστημονικές εργασίες και αναμφίβολα ενωτικό και δυναμικό όπως αξίζει στους Έλληνες Καρδιολόγους.

Στις εκλογές της εταιρείας μας που θα οργανωθούν το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, ηλεκτρονικά  ή και με φυσική παρουσία καλείσθε να  επιλέξετε εκείνους, μεταξύ εκλεκτών συναδέλφων, που θα ηγηθούν της εταιρείας σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Αναμφίβολα η εταιρεία μας αξίζει και απαιτεί άτομα ηγετικά, δραστήρια και έμπειρα που με σεμνότητα, ουσιαστικότητα και στρατηγική θα υποστηρίζουν κάθε κατηγορίας Καρδιολόγους που δραστηριοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως νοσοκομειακοί  ή μη νοσοκομειακοί ιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες και πανεπιστημιακοί.

Γνωρίζετε ότι, είμαι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας.

Η απόφασή μου αυτή στηρίζεται ακριβώς στην αντίληψη ότι, το στρατηγικό μου όραμα για την εταιρεία και  ευρύτερα για ολόκληρη την καρδιολογική κοινότητα, η δυναμική μου, το επιστημονικό έργο μου και οπωσδήποτε η εμπειρία μου στα δρώμενα της εταιρείας, ως γενικός γραμματέας της , δικαιολογούν να σταθώ με αξιοπρέπεια υποψήφιος, στην κρίση σας.

Θα εκτιμούσα  να μελετήσετε τις κυριότερες θέσεις της στρατηγικής προσέγγισης μου, στα θέματα της επιστήμης και του επαγγελματικού κλάδου μας.

  1. Η Καρδιολογία στους καιρούς της πανδημίας.

Τα συστήματα υγείας βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Απαιτείται ηγετική παρουσία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έμπειρη και ικανή, για να διεκδικήσει όλα εκείνα που δικαιούνται ο καρδιολογικός ασθενής, οι επαγγελματίες υγείας και πρώτιστα ο Έλληνας καρδιολόγος.

  • Η Καρδιολογία στους καιρούς της ψηφιακής επανάστασης.    

Όλα μετασχηματίζονται ψηφιακά.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, χρειάζεται να πρωτοστατήσει παντού και να ηγηθεί επιστημονικά και επιχειρησιακά, δράσεων ψηφιακής ιατρικής.

  • Η Καρδιολογία ως βιοπορισμός, λειτούργημα και επάγγελμα.

Το Υπουργεία Υγείας, κάθε κυβέρνησης και εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις , χρειάζεται να γνωρίζουν την δύναμη των Ελλήνων Καρδιολόγων.

Είμαστε πολλοί, είμαστε αγαπητοί, και έχουμε αποδείξει την αξία μας και την προσφορά μας. Χρειάζεται να διεκδικήσουμε, αυτά που δικαιωματικά μας αξίζουν.

  • Η Καρδιολογία ως επιστήμη εξέλιξης, έρευνας και επαγγελματική ανάδειξης.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό.

Η διαρκής επιστημονική αναζήτηση και η υποστήριξη της εταιρείας ιδιαίτερα στα νέα μέλη της, με υποτροφίες, προγράμματα επαγγελματικής ανέλιξης και ερευνητικά πρωτόκολλα χρηματοδοτούμενα επαρκώς, θα πρέπει να είναι κεντρική μας προτεραιότητα.

  • Η Καρδιολογία, ως πρεσβευτής της χώρας διεθνώς.

Η διεθνής Καρδιολογική κοινότητα κυρίως εξαιτίας των ψηφιακών  εξελίξεων συσπειρώνεται, αλληλοενημερώνεται και συνεργάζεται. Χρειάζεται να υποστηρίξουμε ενεργά, όλους εκείνους που θα επιλέξουν να πρωτοστατήσουν στα διεθνώς επιστημονικά δρώμενα.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη διεθνούς παρουσίας. Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διατρέχουμε. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, χρειάζεται να είναι διαρκώς παρούσα, στις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πάντοτε επέλεγα την οδό της σεμνότητας και της αξιοπρέπειας. Υπήρξα πάντοτε οπαδός της ήρεμης δύναμης.

Με πνεύμα ηγετικό και δραστήριο, σας υπόσχομαι να τιμήσω την ψήφο σας,

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γ. Κοχιαδάκης

Καθηγητής Καρδιολογίας

Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρεία Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Link βιογραφικού σημειώματος: https://cardiologynews.gr/wp-content/uploads/2020/10/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΚΟΧΙΑΔΑΚΗΣ-EΜΜ.-ΓΕΩΡΓΙΟΣ-1.pdf

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Βρετανία: Μόλις το 24% των πολιτών είναι ικανοποιημένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η ικανοποίηση στην Βρετανία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας μειώνεται εδώ και κάποια χρόνια, με την πανδημία να επιταχύνει την πτωτική αυτή πορεία. Η ικανοποίηση...

Φυματίωση: Πόσοι νοσούν στην Ελλάδα, ποιοι πρέπει να ελεγχθούν

Υποκαταγραφή της νόσου στη χώρα. Η λανθάνουσα φυματίωση, οι ευαίσθητες ομάδες και οι νέες θεραπείες. Μιλάει στο iatronet.gr η αν. καθηγήτρια Κατερίνα Μανίκα. Το 2023,...

Κορονοϊός: Νέα μελέτη για τα εμβόλια – Εξαιρετικά σπάνιες οι παρενέργειες

O Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος ΔΣ ΕΟΔΥ, κ. Δημήτριος Παρασκευής, παρουσιάζει την πρόσφατη διεθνή επιστημονική μελέτη για τις παρενέργειες των...

Ετικέτες