Κορωνοϊός: Tα στατιστικά της Ελλάδας σε σύγκριση με Βέλγιο-Ολλανδία- Πορτογαλία (γραφήματα)

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό επιβεβαιώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουμε αριθμητικά τον ίδιο πληθυσμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρέθεσε τα στοιχεία  με την πορεία της πανδημίας, σε Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ελλάδα, όπου διαφαίνεται ότι η χώρα μας έχει συγκριτικά τον μικρότερο αριθμό θυμάτων, νοσούντων και κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία η μεγαλύτερη διασπορά οφείλεται στην εσωτερική χαλάρωση και όχι στον τουρισμό, είπε ο Στέλιος Πέτσας και ανέφερε ότι μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμη ότι είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες και έδωσε στη δημοσιότητα τους σχετικούς πίνακες


Stelios Petsas@SteliosPetsas

Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας ήταν – και παραμένει – καλύτερη από τις περισσότερες άλλες χώρες, παρά την έξαρση των τελευταίων εβδομάδων παγκοσμίως. Όπως φαίνεται και στα παρακάτω γραφήματα

#Greece#Covid_19

Εικόνα

Όπως είπε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα καταγεγραμμένα κρούσματα αγγίζουν πλέον τα 22,1 εκατομμύρια, στην Ευρώπη φτάνουν τα 1,9 εκατομμύρια και στην Ελλάδα τα 7.684.

«Οι θάνατοι που αποτελούν τον πιο σκληρό, τον πιο θλιβερό, αλλά και τον πιο αδιάψευστο δείκτη για το κόστος που πληρώνει κάθε χώρα από την πανδημία ανέρχονται σε 770.273 παγκοσμίως, σε 179.660 στην Ε.Ε. και σε 235 στην Ελλάδα. Προκύπτει έτσι ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μέσος όρος κρουσμάτων είναι 2.831 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα ανέρχονται σε 693 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Και ενώ ο μέσος όρος θανάτων παγκοσμίως είναι 100 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, στην Ελλάδα είναι 22, δηλαδή πέντε φορές περίπου μικρότερος. Έτσι, η χώρα μας κατατάσσεται στην  132η θέση ως προς τα  κρούσματα του κορονοϊού και στην 108η θέση ως προς τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Παρουσίασε γραφήματα σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται “η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα έναντι άλλων χωρών” και “απαντά σε όλους εκείνους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «το πράγμα ξεφεύγει στη χώρα μας».

Όπως είπε αυτή τη στιγμή, “καταγράφουμε την καλή επιδημιολογική εικόνα συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα. Αύξηση που οφείλεται στην χαλάρωση στο εσωτερικό. Στον εφησυχασμό” και πρόσθεσε πως “αυτόν προσπαθούμε να αποτινάξουμε, με τα συνεχή μηνύματά μας και τα πρόσθετα μέτρα που λάβαμε τις τελευταίες εβδομάδες”.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

“Από τα 332.934 τεστ που έχουν γίνει  στις 31 πύλες εισόδου της χώρας από την 1η Ιουλίου έως και χθες 725 δείγματα ήταν θετικά που αντιστοιχούν σε μόλις 0,21% των επισκεπτών στη χώρα μας” είπε ο κ.Πέτσας και πρόσθεσε:

“Σημειώνεται ότι, από τα 800 τεστ που γίνονταν ανά ημέρα στο τέλος Φεβρουαρίου, περάσαμε στα 11.300 τέστ κατά μέσο όρο το τελευταίο δεκαήμερο, με τον αριθμό να ξεπερνάει τις 13 χιλιάδες τεστ ημερησίως, όπως δήλωσε χθες και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας.  Οι 234 Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ έχουν εκτελέσει 6.600 αποστολές και έχουν πάρει 180.000 δείγματα. Σημαντική, επίσης, είναι η διαπίστωση ότι υπάρχει άνοδος κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες. Τον Μάρτιο όσοι προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό είχαν – κατά μέσο όρο – ηλικία τα 48,6 έτη και τον Αύγουστο τα 36,2 έτη. Αυτό ακριβώς το γεγονός επέβαλε να ληφθούν μέτρα, όπως αυτό που αφορά στην επιβολή ωραρίου στα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης σε περιοχές αυξημένου κινδύνου. Και πολύτιμο εργαλείο για τον περιορισμό της διασποράς είναι η συνέχιση της καλής ιχνηλάτισης και τα περισσότερα τέστ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι σήμερα, η χώρα μας είναι πέμπτη σε σειρά κατάταξης στην Ευρώπη, σε ημερήσια τεστ, όπως ανέδειξε σχετική ανάλυση του POLITICO.

Πηγή: skai.gr

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες