back to top

Καμπάνια: Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!

Απείθαρχοι στις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού είναι αρκετοί ασθενείς με χρόνια νοσήματα, γι’ αυτό μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης έρχεται να τους βοηθήσει. Με κεντρικό μήνυμα «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!»η  καμπάνια στηρίζει τους ασθενείς για την ορθή χρήση των φαρμάκων.
Η αυθαίρετη τροποποίηση της δόσης ή διακοπή της αγωγής χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μπορεί να βλάψει την υγεία του ασθενούς. Η συμπεριφορά αυτή περιγράφεται  ως «χαμηλή προσήλωση στη θεραπεία» και ενέχει τον κίνδυνο αποτυχίας της θεραπείας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή ή επιπλοκές του νοσήματος από το οποίο πάσχουν.

Προσδοκία της εκστρατείας είναι να  πληροφορήσει τους ασθενείς με καρδιαγγειακά και άλλα χρόνια νοσήματα για τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης της αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων γιατρός.  Λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά αίτια της χαμηλής προσήλωσης, εξετάζονται  σκέψεις και συναισθήματα που επηρεάζουν την απόφαση των ασθενών να μην ακολουθήσουν την αγωγή τους.

Με την οπτική γωνία των ίδιων των ασθενών, η καμπάνια δίνει ερέθισμα, πληροφορεί και  ενθαρρύνει τον ασθενή να συνειδητοποιήσει ότι μόνοι αρμόδιοι για να τον συμβουλέψουν σχετικά με τη θεραπεία του είναι ο γιατρός και ο φαρμακοποιός του.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Servier Hellas και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσηςκαι του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών.

Η εκστρατεία «ξεδιπλώνεται» από την  ιστοσελίδα www.akolouthotinagogi.gr παρέχοντας πληροφορίες και  συμβουλές για τη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας. Οεπισκέπτης θα βρει χρήσιμα εργαλεία ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τη συζήτηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του. Στόχος είναι να έχει διιαθέσιμη μια εύχρηστη εφαρμογή που του υπενθυμίζει καθημερινά να παίρνει τα φάρμακά του.

Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ημερολόγιο λήψης για την αγωγή  για να ελέγχει εάν ακολουθεί σωστά την αγωγή του. Ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει το αρχείο pdf  και να συμπληρώνει καθημερινά την επωνυμία του φαρμάκου και την ώρα που το λαμβάνει.Επίσης, μπορεί να εκτυπώσει το ημερολόγιο και να συζητήσει τα αποτελέσματα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό  την επόμενη φορά που θα τον επισκεφθεί.

Επιπρόσθετα,  ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να αξιοποιήσει μια εύχρηστη εφαρμογή  για να πάρει την αγωγή του, κατεβάζοντας Pill Pro από το Apple Store  ή το Google play.

Πηγή: https://virus.com.gr/kampania-mi-ginesai-giatros-toy-eaytoy-soy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Μείωση των εμβολιασμών: Ασθένειες που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εξαπλώνονται ξανά

Τα κρούσματα μηνιγγίτιδας και κίτρινου πυρετού επίσης αυξήθηκαν απότομα στην Αφρική το 2024 Ιλαρά, μηνιγγίτιδα, κίτρινος πυρετός... Ασθένειες η μόλυνση από τις οποίες θα μπορούσε...

Brain drain: Ποιες χώρες προτιμούν οι Έλληνες γιατροί – Πόσοι έχουν φύγει την τελευταία δεκαετία

Ευρώπη είναι στην κορυφή των προτιμήσεων - Μέσα στο 2025, όμως, αρκετοί γιατροί άφησαν την Ελλάδα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική...

Λιποπρωτεΐνη α (Lp(α)): Ένας άγνωστος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την καρδιαγγειακή υγεία σας

Όταν μιλάμε για αιματολογικές εξετάσεις, συνήθως δίνουμε έμφαση στη χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και το σάκχαρο. Υπάρχει, όμως, ένας λιγότερο γνωστός παράγοντας που μπορεί να...

Ετικέτες