Καμπάνια: Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!

Απείθαρχοι στις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού είναι αρκετοί ασθενείς με χρόνια νοσήματα, γι’ αυτό μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης έρχεται να τους βοηθήσει. Με κεντρικό μήνυμα «Μη γίνεσαι γιατρός του εαυτού σου!»η  καμπάνια στηρίζει τους ασθενείς για την ορθή χρήση των φαρμάκων.
Η αυθαίρετη τροποποίηση της δόσης ή διακοπή της αγωγής χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μπορεί να βλάψει την υγεία του ασθενούς. Η συμπεριφορά αυτή περιγράφεται  ως «χαμηλή προσήλωση στη θεραπεία» και ενέχει τον κίνδυνο αποτυχίας της θεραπείας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή ή επιπλοκές του νοσήματος από το οποίο πάσχουν.

Προσδοκία της εκστρατείας είναι να  πληροφορήσει τους ασθενείς με καρδιαγγειακά και άλλα χρόνια νοσήματα για τη σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης της αγωγής που έχει συστήσει ο θεράπων γιατρός.  Λαμβάνοντας υπόψη τα πιθανά αίτια της χαμηλής προσήλωσης, εξετάζονται  σκέψεις και συναισθήματα που επηρεάζουν την απόφαση των ασθενών να μην ακολουθήσουν την αγωγή τους.

Με την οπτική γωνία των ίδιων των ασθενών, η καμπάνια δίνει ερέθισμα, πληροφορεί και  ενθαρρύνει τον ασθενή να συνειδητοποιήσει ότι μόνοι αρμόδιοι για να τον συμβουλέψουν σχετικά με τη θεραπεία του είναι ο γιατρός και ο φαρμακοποιός του.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Servier Hellas και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσηςκαι του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών.

Η εκστρατεία «ξεδιπλώνεται» από την  ιστοσελίδα www.akolouthotinagogi.gr παρέχοντας πληροφορίες και  συμβουλές για τη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας. Οεπισκέπτης θα βρει χρήσιμα εργαλεία ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τη συζήτηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του. Στόχος είναι να έχει διιαθέσιμη μια εύχρηστη εφαρμογή που του υπενθυμίζει καθημερινά να παίρνει τα φάρμακά του.

Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ημερολόγιο λήψης για την αγωγή  για να ελέγχει εάν ακολουθεί σωστά την αγωγή του. Ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει το αρχείο pdf  και να συμπληρώνει καθημερινά την επωνυμία του φαρμάκου και την ώρα που το λαμβάνει.Επίσης, μπορεί να εκτυπώσει το ημερολόγιο και να συζητήσει τα αποτελέσματα με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό  την επόμενη φορά που θα τον επισκεφθεί.

Επιπρόσθετα,  ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να αξιοποιήσει μια εύχρηστη εφαρμογή  για να πάρει την αγωγή του, κατεβάζοντας Pill Pro από το Apple Store  ή το Google play.

Πηγή: https://virus.com.gr/kampania-mi-ginesai-giatros-toy-eaytoy-soy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

1ο Διεθνές Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας – ICE 2022

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν το Διεθνές Συνέδριο ICE στο Ηράκλειο  Κρήτης, στις 2-4 Δεκεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Atlantis. Το...

Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: Στην τελική φάση προετοιμασίας πρωτοκόλλου για τη δωρεά σώματος

Ενδείξεις για αύξηση των δωρητών σώματος ύστερα από το παράδειγμα του Κώστα Καζάκου Η λατινική ρήση «Mortui vivos docent» που σημαίνει «Οι νεκροί διδάσκουν τους...

Χορήγηση Paxlovid σε περιστατικά Covid-19: Mικρότερη πιθανότητα νοσηλείας κατά 51%

Το Paxlovid παρέχει προστασία έναντι σοβαρών εκβάσεων που σχετίζονται με την COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ανοσία που παρέχεται από το εμβόλιο, σύμφωνα με μελέτη. Η εν λόγω...

Ετικέτες