back to top

Ανεπάρκεια Διαχείρισης Part 1. Πλαφόν στις τιμές και επίταξη ιδιωτών ιατρών

Ξεκινώ με τη σημερινή ανακοίνωση για ανώτατη τιμή σε εργαστηριακό έλεγχο για Covid σε ιδιωτικά εργαστήρια. Ανώτατη τιμή η οποία είναι ίση με το κόστος των αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούν τα εργαστήρια τα οποία σέβονται τη δουλειά τους και τον ασθενή με το να χρησιμοποιούν αξιόπιστα αντιδραστήρια.
Ανεπάρκεια γιατί? Δυστυχώς εκεί έξω δεν έχουν ακόμη κατανοήσει ότι ο Ιδιώτης Ιατρός αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα προσέλευσης ασθενών προς τα νοσοκομεία. Αυτό την πρώτη φορά πέτυχε με το να αναλαμβάνει τη παρακολούθηση περιστατικών χωρίς να γνωρίζει αν πάσχουν από Covid ή όχι. Ανέλαβε μαζί και τη ψυχοφθόρα ευθύνη γιατί υπήρξε από τη Πολιτεία η παράκληση να βάλει πλάτη ο Ιδιώτης και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ. Και ο ιδιώτης ανταποκρίθηκε και μάλιστα άριστα. 
Τώρα σε αυτό το 2ο κύμα ανέλαβε και πάλι αυτή την ευθύνη (όσο και αν δεν αναγνωρίζεται) έχοντας όμως στη φαρέτρα του ένα έχτρα όπλο. Την διενέργεια τεστ σε ιδιωτικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας πλέον τον ασθενή γνωρίζοντας όμως με τι έχει να κάνει. Γνωρίζοντας αν κάποιος είναι θετικός ή όχι. Έτσι για ακόμη μια φορά βοήθησε στο να αποσυμφορηθούν τα επείγοντα των νοσοκομείων (Για όποιον διαφωνεί ας δει πόσα τεστ γίνονται στη περιοχή του και να τα συγκρίνει με τον αριθμό προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα του νοσοκομείου της περιοχής του. Δεν αναφέρομαι στα ΚΥ υγείας γιατί δυστυχώς σε αρκετά από αυτά λήψεις δε γίνονται.)
Και ενώ οι αξιέπαινοί συνάδελφοι του Δημοσίου, παλεύοντας και φτάνοντας, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όρια τους « Ξαφνικά » η Πολιτεία αποφασίζει να στερήσει από τον Ιδιώτη Ιατρό αυτό το όπλο βάζοντας ανώτατη τιμή στα τεστ την τιμή κόστους. Όπως καταλαβαίνεται αυτό οδηγεί αυτόματα στη διακοπή διενέργειας των τεστ μιας, ακόμη και να θελήσει ο ιδιώτης ιατρός να το κάνει σαν προσφορά στη κοινωνία θα βρεθεί και ζημιωμένος αφού θα πρέπει να βάλει χρήματα από τη τσέπη του για τα ΜΑΠ που πρέπει να χρησιμοποιήσει για τις λήψεις. 
Η ανεπάρκεια ή ανικανότητα( σιγά σιγά καταλήγω στο δεύτερο χαρακτηρισμό) διαχείρισης ή της αντίληψης του τι προσφέρει ο Ιδιώτης Ιατρός θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβειά στην υπερφόρτωση των νοσοκομείων για διενέργεια τεστ. Και τότε θα μας επιτάξουν γιατί τα επείγοντα θα είναι υπερφορτωμένα λόγω της δικής τους αντιληπτικής ανεπάρκειας.

Spiros Galanis – Γενικός Ιατρός – εκπρόσωπος ΠΙΣ
Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα

Πηγή: http://medispin.blogspot.com/2020/11/part-1.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Πώς επηρεάζουν τα επίπεδα της non-HDL-χολ την πρόγνωση ασθενών μετά από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου?

Τα επίπεδα της non-HDL-χολ αποτελούν μια εκτίμηση των αθηρογόνων λιποπρωτεϊνών και δευτερογενή θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου (ΕΜ). Στην παρούσα...

‘Eμφραγμα: Η κατάλυση επιλογή πρώτης γραμμής στην κοιλιακή ταχυκαρδία

Τι δείχνει έρευνα που παρουσιάστηκε το Σάββατο στο συνέδριο της American Heart Association. Nέα έρευνα έδειξε ότι μια επέμβαση που αποτελεί το Plan B σε...

Πώς η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η γυμναστική έχει εκπληκτικά οφέλη για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, άμεσα αλλά και έμμεσα. Δείτε πώς. Το να γυμναζόμαστε τακτικά μπορεί να μας...

Ετικέτες