Αυτή είναι η παρενέργεια που προκαλεί ο συνδυασμός εμβολίων κοροναϊού και γρίπης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μία «παρενέργεια» που εμφανίζεται. Σε μικρό, βέβαια, αριθμό εμβολιασμένων…

Ασφαλής θεωρείται από τους επιστήμονες ο παράλληλος εμβολιασμός κατά του κοροναϊού και της γρίπης.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επιστήμονες διαπίστωσαν μία «παρενέργεια» που εμφανίζεται. Σε μικρό, βέβαια, αριθμό εμβολιασμένων.

Η παρενέργεια που προκαλείται

Συγκεκριμένα, νέα έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό «The Lancet», αναφέρει πως παρατηρήθηκε νοσηλεία λόγω κεφαλαλγίας.

Πιο αναλυτικά, η μελέτη που ανέλυσαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος, έγινε σε ενήλικες που έλαβαν μαζί με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, είτε κάποιο αντιγριπικό εμβόλιο είτε placebo.

Συνολικά συμπεριλήφθηκαν 679 άτομα, εκ των οποίων 340 έλαβαν ταυτόχρονα τα δύο εμβόλια και 339 διαδοχικά με 21 ημέρες διαφορά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν, οι ανοσολογικές αποκρίσεις δεν επηρεάστηκαν από την ταυτόχρονη έγχυση και οι περισσότερες αντιδράσεις ήταν ήπιου ή μέτριου βαθμού. Παρόλα αυτά, μία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια περιγράφηκε, νοσηλεία λόγω κεφαλαλγίας.

Η ταυτόχρονη χορήγηση λοιπόν, αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική σε αυτή την ομάδα ασθενών και μπορεί δυνητικά να διευκολύνει το σύστημα υγείας τον επόμενο χειμώνα.

Πηγή: https://www.in.gr/2021/11/18/health/health-news/ayti-einai-parenergeia-pou-prokalei-o-syndyasmos-emvolion-koronaiou-kai-gripis/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη αξιολογεί τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά τη διάρκεια αξονικής τομογραφίας

Η απεικονιστική μέθοδος που μετρά το ασβέστιο στις αρτηρίες και τα μεγέθη των θαλάμων της καρδιάς και του καρδιακού μυός θα μπορούσε να εντοπίσει...

Σε ποιες περιπτώσεις οι γιατροί αποφασίζουν την εισαγωγή του ασθενή σε ΜΕΘ

Αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα είναι τα κριτήρια εισαγωγής ασθενών σε ΜΕΘ, σύμφωνα με κείμενο που συνέταξε η Επιτροπή ΜΕΘ και υπέγραψε ομοφώνως το 2020...

Εμβόλια: Ποια λοιμώδη νοσήματα αντιμετωπίζονται

Ασπίδα αποτελεί ο εμβολιασμός έναντι των λοιμωδών νοσημάτων τονίστηκε ε εκδήωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, με...

Ετικέτες