Κορονοϊός: Γιατί να βγάζετε τα παπούτσια όταν μπαίνετε στο σπίτι – Τι κάνει ο ιός στις σόλες

Μια μικρή μελέτη σε νοσοκομείο της πόλης Wuhan στην Κίνα έδειξε ότι ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να εξαπλωθεί και από τα παπούτσια!
Κορονοϊός – Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Emerging Infectious Diseases Journal, εξέτασε δείγματα επιφανείας από μονάδα εντατικής θεραπείας και γενικό θάλαμο ασθενών με COVID-19 στο νοσοκομείο Huoshenshan.
Η ΜΕΘ φιλοξενούσε 15 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και ο γενικός θάλαμος είχε 24 ασθενείς με ήπια συμπτώματα.
Από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, συλλέχθηκαν δείγματα επιχρίσματος από δάπεδα, ποντίκια υπολογιστή, κάδους απορριμμάτων, κιγκλιδώματα, μάσκες ασθενών, ατομικό εξοπλισμό προστασίας και πρίζες.Κορονοϊός στις σόλες των παπουτσιών!
Το ποσοστό θετικότητας ήταν σχετικά υψηλό για τα δείγματα επιχρίσματος δαπέδου “ίσως λόγω της βαρύτητας και της ροής του αέρα που προκαλούσαν τα περισσότερα σταγονίδια του ιού να πέφτουν στο έδαφος. Επιπλέον, καθώς το ιατρικό προσωπικό περπατά γύρω από το θάλαμο, ο ιός μπορεί να εντοπιστεί σε όλο το πάτωμα, όπως υποδεικνύεται από το ποσοστό θετικότητας 100% από το πάτωμα στο φαρμακείο του νοσοκομείου, όπου δεν υπήρχαν ασθενείς”, ανέφερε η μελέτη.
Τα μισά από τα δείγματα που ελήφθησαν από τα πέλματα των παπουτσιών των ιατρών της ΜΕΘ ήταν θετικά, οδηγώντας τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι τα παπούτσια μπορεί να λειτουργήσουν ως φορείς του ιού.
“Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να απολυμαίνει κανείς τις σόλες των παπουτσιών του προτού εξέλθει από δωμάτιο όπου υπάρχει ασθενής με COVID-19”, ανέφερε η μελέτη.
Πηγή: https://www.nbc12.com

Αναρτήθηκε από Μαστοράκου Αννα 

Πηγή: https://medispin.blogspot.com/2020/04/blog-post_33.html

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Ιός HPV: Το εμβόλιο δεν είναι μόνο για εφήβους – Ποιους αφορά

Σε ποιες περιπτώσεις το εμβόλιο κατά του ιού HPV προσφέρει προστασία έναντι των καρκινικών τύπων και προλαμβάνει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας Σύμφωνα και...

Θετική γνωμοδότηση έλαβαν 1.265 νέα φάρμακα σε μία τετραετία – Τι αλλάζει από το 2025

Σε υψηλές ταχύτητες εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΗΤΑ). Μέσα σε 4 χρόνια και συγκεκριμένα, (από 3/1/2020...

Κύηση και καρδιά – Νεότερα Δεδομένα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει έναν παράγοντα της κύησης που συσχετίζεται με έως και 148% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου για τις γυναίκες και αποκαλύπτει το...

Ετικέτες