Με ελληνική «υπογραφή» η παγκοσμίως πρώτη ιατρική εξέταση στο Metaverse

Το τμήμα Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ομάδα Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, πραγματοποίησαν την πρώτη στον κόσμο ιατρική εξέταση που έγινε εξ ολοκλήρου μέσα στον εικονικό κόσμο του Metaverse.

Η πρωτοποριακή αυτή εξέταση δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να είναι άμεσα διαθέσιμο όλο το 24ωρο, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία. Ωφελημένοι θα είναι και οι ασθενείς που θα αισθάνονται πιο άνετα.

Ο καρδιολόγος Ιωάννης Σκαλίδης, που σχεδίασε το εγχείρημα, εξηγεί ότι ο ασθενής ήταν ένας άνδρας 30 ετών που είχε δυνατό πόνο στο στήθος, χωρίς σαφή διάγνωση. Μεταφέρθηκε σε ένα «δωμάτιο» στο Metaverse όπου υπήρχε και μηχάνημα για καρδιογράφημα.

Όταν εμφάνισε ξανά πόνο, τού έγινε καρδιογράφημα που ήταν φυσιολογικό. Καθώς και οι άλλες ζωτικές ενδείξεις του άνδρα ήταν κανονικές, ο γιατρός τον καθησύχασε.

metaverse-2

Ο δρ. Νικολό Μαουρίτσι, που σχεδίασε και αυτός την εξέταση, τόνισε από την πλευρά του ότι ο ασθενής χρειαζόταν μόνο έναν υπολογιστή και ένα φορητό μηχάνημα που του δάνεισε το νοσοκομείο.

Στο μέλλον γιατροί και προσωπικό στα νοσοκομεία, αλλά και φοιτητές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής για εκπαίδευση, εξετάσεις, ακόμη και θεραπείες, ανοίγοντας νέες προοπτικές στην Ιατρική.

«Η καλύτερη εκπαίδευση φέρνει ακριβέστερες διαγνώσεις και καλύτερες θεραπείες», σημειώνει ο δρ. Σκαλίδης και προσθέτει: «Στην φροντίδα υγείας το Metaverse είναι “game changer”», μια υψηλής τεχνολογίας και χαμηλού κόστους λύση που θα είναι διαθέσιμη σε όλο και περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: https://www.protothema.gr/technology/article/1285322/me-elliniki-upografi-i-pagosmios-proti-iatriki-exetasi-sto-metaverse/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Νικοτίνη: Πώς θα μειώσουμε τη βλάβη και θα προστατεύσουμε τους νέους

Yπάρχει μια διάχυτη ανησυχία μήπως τα διαθέσιμα νέα εναλλακτικά του τσιγάρου καπνικά προϊόντα γίνουν πολύ δημοφιλή μεταξύ των νέων και μη...

Αιματολογικές Κακοήθειες: Σε νέα «τροχιά» διάγνωσης και θεραπείας

Ούριος άνεμος πνέει στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών χάρη  τις αλματώδεις εξελίξεις σε επίπεδο διάγνωσης, όσο και σε επίπεδο θεραπείας. Ωστόσο απαραίτητη είναι και...

Έτσι προστατεύω την καρδιά μου

Πόσα γνωρίζω και πόσα μπορώ να κάνω για να προστατεύσω την καρδιά μου; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η Χριστίνα...

Ετικέτες