Πλεύρης: Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους στα νοσοκομεία

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Υγείας για το μέλλον των εργαζόμενων με συμβάσεις στα νοσοκομεία. Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε τον σχεδιασμό για το επικουρικό προσωπικό και τους λοιπούς συμβασιούχους.

Δίνοντας διευκρινίσεις για τους συμβασιούχους στο Νοσοκομείο Κορίνθου, ο υπουργός σε δηλώσεις του στο τοπικό μέσο korinthostv.gr αποσαφήνισε τα εξής: «Οι συμβασιούχοι έχουν  δεχθεί έναν  πολιτικό εμπαιγμό από την προηγούμενη κυβέρνηση που τώρα τους τάζει μονιμοποίηση, τους έβαλαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αυτές έχουν παραταθεί για δυόμιση χρόνια από τη νυν κυβέρνηση και βρίσκονται στις θέσεις» .

Ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι «η επιλογή που έχουμε πει είναι η εξής: Για τους μεν ανθρώπους που είναι επικουρικοί, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό θα υπάρχουν παρατάσεις συνέχεια στις συμβάσεις τους και αντίστοιχες προκηρύξεις προκειμένου να απορροφηθούν. Στους ΣΟΧ η επιλογή είναι να γίνονται διαγωνιστικές διαδικασίες και εάν αυτές είναι προς όφελος του Δημοσίου θα προχωράνε, στον βαθμό που δεν θα είναι προς όφελος του δημοσίου θα ανανεώνονται οι συμβάσεις. Άρα για τους ΣΟΧ ποτέ εμείς δεν έχουμε πει ότι οι συγκεκριμένες θέσεις θα γίνουν θέσεις μόνιμες, θα παρατείνονται όμως οι συμβάσεις, εάν δεν τελεσφορούν οι διαγωνισμοί».

Πηγή: https://virus.com.gr/pleyris-ti-tha-ginei-me-toys-symvasioychoys-sta-nosokomeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Άτμισμα ( e -τσιγάρο) στους Εφήβους!!!Προειδοποιήσεις από την American Heart Association

Πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Καρδιολογίας,το Circulation Research, δημοσιεύθηκαν οι θέσεις της AmericanHeart Association για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Φορείς ΠΦΥ: Τελεσίγραφο σε Πλεύρη- Έως 7 Ιουλίου ενημέρωση για τα μέτρα διάδωσης

Ζήτημα επιβίωσης  θέτουν φορείς της ΠΦΥ σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας εάν δεν επιλυθούν εντός του μηνός εκκρεμότητες σχετικά με το claw back. Σε...

Πως ο SARS-CoV-2 επιδρά στην ανδρική γονιμότητα

Ερευνητές  προσπάθησαν να εστιάσουν περισσότερο στις επιπτώσεις του COVID-19 στo ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, διενεργώντας αρκετές έρευνες, αλλά μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Μετά-ανάλυση μελετών...

Ετικέτες