Σημαντική πιστοποίηση για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακικής Αναισθησίας & Εντατικής Θεραπείας (European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive Care, EACTAIC), ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία. Πλέον αποτελεί το τέταρτο πιστοποιημένο κέντρο παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο  είχε λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση για το Πρόγραμμα Ενηλίκων από το 2018. Εν προκειμένω,  για την πιστοποίηση προϋπόθεση ήταν  η αξιολόγηση της λειτουργίας πρωτίστως του  Αναισθησιολογικού Τομέα αλλά και των Τμημάτων Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Παιδοκαρδιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Επιδίωξη των ανθρώπων του κέντρου είναι οι υψηλότατες υπηρεσίες προς όλα τα παιδιά, καθώς  μεριμνά για τους μικρούς ασθενείς παρέχοντας ποιοτική φροντίδα στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής από το 1995. Συνεπώς η υπάρχουσα τεχνογνωσία  θα συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία του Ωνάσειου Παίδων, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Ήδη το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς με το Great Ormond Street Hospital.

Όσο για τους συμμετέχοντες, προβλέπεται από το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία, ο μετεκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε παιδοχειρουργικά περιστατικά και στην καρδιοχειρουργική ενηλίκων. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 12 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.eactaic.org.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία ο εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος εργάζεται στο Χειρουργείο, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στόχος είναι να κερδίσει γνώσεις και εμπειρία σε ευρύ φάσμα ιατρικών πράξεων της σύγχρονης παιδοκαρδιοχειρουργικής και παιδοκαρδιολογίας.

Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί η καλλιέργεια των επικοινωνιακών ικανοτήτων του στην επαφή του με τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον, της κριτικής ικανότητας, της εκπαίδευσης. Στο πνεύμα αυτό  ο μετεκπαιδευόμενος λαμβάνει μέρος ως εισηγητής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε έρευνας με τη συμμετοχή του στην εκπόνηση ιατρικών πρωτοκόλλων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι η EACTAIC αποτελεί επιστημονική εταιρεία η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του Ευρωπαίου ασθενή, με την ανάπτυξη πρωτοκόλλων  εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα.

Πηγή: https://virus.com.gr/simantiki-pistopoiisigia-to-onaseio-kardiocheiroyrgiko-kentro/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Άτμισμα ( e -τσιγάρο) στους Εφήβους!!!Προειδοποιήσεις από την American Heart Association

Πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Καρδιολογίας,το Circulation Research, δημοσιεύθηκαν οι θέσεις της AmericanHeart Association για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Φορείς ΠΦΥ: Τελεσίγραφο σε Πλεύρη- Έως 7 Ιουλίου ενημέρωση για τα μέτρα διάδωσης

Ζήτημα επιβίωσης  θέτουν φορείς της ΠΦΥ σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας εάν δεν επιλυθούν εντός του μηνός εκκρεμότητες σχετικά με το claw back. Σε...

Πως ο SARS-CoV-2 επιδρά στην ανδρική γονιμότητα

Ερευνητές  προσπάθησαν να εστιάσουν περισσότερο στις επιπτώσεις του COVID-19 στo ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, διενεργώντας αρκετές έρευνες, αλλά μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Μετά-ανάλυση μελετών...

Ετικέτες