Αποχαιρετισμός στον Λ. Ανθόπουλο

Τον καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Ανθόπουλο αποχαιρετά η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας  της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Στο μήνυμά της κάνει λόγο για έναν χαρισματικό δάσκαλο και κλινικό ιατρό κοντά στον ασθενή.

«Σήμερα η καρδιολογική κοινότητα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αποχαιρετά τον καθηγητή Καρδιολογίας Λάμπρο Ανθόπουλο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΜΕΚΑ.  Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο όραμά του, την αγωνιστικότητά του και το πνεύμα καινοτομίας που τον διακατείχε, «δημιούργησε «σχολή» στην Kαρδιολογία,  άνοιξε νέους δρόμους στην καρδιακή ανεπάρκεια  και ήταν πάντα πρωτοπόρος, διδάσκοντας με το έργο και το ήθος του» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε για χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Όταν γύρισε στηνν Ελλάδα εργάστηκε ως επιμελητής-υφηγητής στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν ήταν Διευθυντής στις Καρδιολογικές Κλινικές του Ερυθρού Σταυρού και του Ευαγγελισμού.

Φιλοδοξία του αποτέλεσε η αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Στο πνεύμα αυτό υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας. Κατά την πορεία της ζωής του αποτέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής και της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ιατρών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και μέλος του Δ.Σ. πολλών επιστημονικών εταιρειών

Σύμφωνα με την ΕΜΕΚΑ, ο θανών υπήρξε εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας, έχαιρε της εκτίμησης των ασθενών, το σεβασμό των συνεργατών και των φοιτητών του και την των συναδέλφων του Ελλήνων και ξένων. «Η απουσία του Λάμπρου Ανθόπουλου από την ιατρική ζωή της χώρας είναι ήδη αισθητή, αλλά το έργο του και οι μαθητές του, θα τον κρατάνε ζωντανό» τονίζει η ΕΜΕΚΑ.

Σε συγκινητικό κλίμα  η εταιρεία τονίζει ότι η Καρδιακή Ανεπάρκεια  και η Πρόληψη  ήταν «οι μεγάλες του αγάπες». Η αποχαιρετιστήρια επιστολή κλείνει με τα συλλυπητήρια του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΕΚΑ εκφράζουν στη σύζυγο και τα παιδιά του τα βαθιά τους συλλυπητήρια.

Πηγή: https://virus.com.gr/etaireia-meletis-kai-ereynas-tis-kardiakis-aneparkeias-apochairetismos-ston-l-anthopoylo/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

Άτμισμα ( e -τσιγάρο) στους Εφήβους!!!Προειδοποιήσεις από την American Heart Association

Πρόσφατα σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Καρδιολογίας,το Circulation Research, δημοσιεύθηκαν οι θέσεις της AmericanHeart Association για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Φορείς ΠΦΥ: Τελεσίγραφο σε Πλεύρη- Έως 7 Ιουλίου ενημέρωση για τα μέτρα διάδωσης

Ζήτημα επιβίωσης  θέτουν φορείς της ΠΦΥ σε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας εάν δεν επιλυθούν εντός του μηνός εκκρεμότητες σχετικά με το claw back. Σε...

Πως ο SARS-CoV-2 επιδρά στην ανδρική γονιμότητα

Ερευνητές  προσπάθησαν να εστιάσουν περισσότερο στις επιπτώσεις του COVID-19 στo ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, διενεργώντας αρκετές έρευνες, αλλά μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα. Μετά-ανάλυση μελετών...

Ετικέτες