Janssen: Συνέχιση ενημερωτικής εκστρατείας για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση

H ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση οδηγούν στην έγκαιρη θεραπεία των ασθενών με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Την ενημερωτική εκστρατεία «Δώσε ανάσα στη ζωή σου» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, συνεχίζει για τρίτη χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία Janssen Ελλάδος.

Η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση (ΠΑΥ) είναι μία σοβαρή, εξελισσόμενη ασθένεια των αρτηριών των πνευμόνων. Δίχως έγκαιρη διάγνωση και άμεση θεραπεία, εξελίσσεται γρήγορα, πλήττοντας την ποιότητα ζωής και την πρόγνωση των ασθενών.

Υπολογίζεται ότι προσβάλλει περίπου 5-10 άτομα ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατ’ έτος στην Ευρώπη. Η διάγνωσή της δεν είναι εύκολη. Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού δεν γνωρίζει ότι μπορεί να πάσχει από αυτήν, ακόμα κι αν έχει προδιάθεση. Ωστόσο η έγκαιρη και σωστή διάγνωση οδηγούν στην έγκαιρη θεραπεία που έχει ζωτική σημασία για τους ασθενείς.

Σκοπός της εκστρατείας «Δώσε ανάσα στη ζωή σου» είναι να ενημερώσει το κοινό:

  • Για τα μη-ειδικά συμπτώματα της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης
  • Για τη σημασία που έχει να αναγνωρίζονται εγκαίρως

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η έγκαιρη διάγνωση, εφ’ όσον οι ασθενείς απευθυνθούν αμέσως σε ειδικό ιατρό.

Στο πλαίσιό της, η Janssen Ελλάδος σχεδίασε και ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης στα ελληνικά, η οποία έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ατόμων τα οποία πάσχουν από πνευμονική αρτηριακή υπέρταση.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα PH Human μοιράζεται πληροφορίες για τη νόσο και συμβουλές για ανθρώπους που ζουν με ΠΑΥ. Περιλαμβάνει επίσης ιστορίες ασθενών, και άλλες χρήσιμες πηγές ενημέρωσης όπως τη Χάρτα Ασθενών με ΠΑΥ και πληροφορίες για συλλόγους ασθενών.

Η ενημερωτική εκστρατεία «Δώσε ανάσα στη ζωή σου» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα

«Όλοι οι άνθρωποι που ζουν με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση αξίζουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα», δήλωσε η κυρία Κέλυ Σταυροπούλου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Janssen Ελλάδος. «Εκτός από τη συμβολή μας στην φαρμακευτική αντιμετώπιση μιας τόσο σπάνιας και δύσκολης ασθένειας, είναι καθήκον μας η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των ασθενών που πάσχουν από ΠΑΥ, με στόχο την πρόληψη και την καλύτερη υγεία των πολιτών».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας στη Janssen να υλοποιούμε αυτή τη σημαντική πλατφόρμα συλλογικής ευαισθητοποίησης για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση», δήλωσε η κυρία Βίκυ Οικονόμου, Governmental and Strategic Affairs & Patient Engagement and Advocacy Director της Janssen Ελλάδος, για την τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα PH Human.

Και εξήγησε πως μέσω αυτής, παρέχεται στους ασθενείς δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές πληροφοριών που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/epicheirein/janssen-synechisi-enimerotikis-ekstrateias-gia-tin-pnevmoniki-artiriaki-ypertasi/155218/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τους θερινούς μήνες  στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αντιμετωπίζουμε συχνά το πρόβλημα της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος με κύριες επιπλοκές τις...

Περιστατικό ΗΦΕ (2ο):Γυναίκα με Συγκοπτικό Επεισόδιο

Σε συνέχεια του προηγούμενου περιστατικού: https://cardiologynews.gr/2022/08/10/apantisi-peristatiko-ife-1ogynaika-me-sygkoptiko-epeisodio/ Δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόσυρση της φλεκαϊνίδης αποκαταστάθηκε εκ νέου φλεβοκομβικός ρυθμός, με...

Πανεπιστήμια: Ξεκινά ο έλεγχος για την είσοδο στα ΑΕΙ, φοιτητών, προσωπικού και διδακτικού προσωπικού

Ήδη στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκαν μηχανήματα ελέγχου εισόδου. Με προσωπικές ψηφιακές κάρτες εισόδου, αυστηρούς ελέγχους, πανεπιστημιακή αστυνομία και πειθαρχικές...

Ετικέτες