Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Διάλογος και συνεργασίες για την Ψηφιακή Υγεία

Ψηφιακές και νέες λύσεις  προς όφελος των ασθενών αποβλέπει να διασφαλίσει το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer μέσω του «Thought Leadership Workshop on Digital Healthcare». Εκπρόσωποι της ερευνητικής και της επιστημονικής κοινότητας  συνεισφέρουν σε ζυμώσεις για την προώθηση νεωτερισμών υπερ των ασθενών.

Κατά την υβριδική εκδήλωση του CDI μέσω ειδικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης αλλά και δια ζώσης συζητήθηκαν ιδέες για ψηφιακές καινοτομίες που θα ανακουφίσουν τους ασθενείς. Αρχικά παρουσιάστηκαν τα πορίσματα έρευνας του CDI για τις ψηφιακές ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε διάφορες θεραπευτικές περιοχές . Στην συνέχεια του Workshop τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου οι ανάγκες και οι προτεινόμενες λύσεις. Προσδοκία αποτελεί να προσφέρονται καλύτερες εμπειρίες στους ασθενείς μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών υγείας.

Η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους συμμετέχοντες επικεντρώθηκε σε καινοτόμες λύσεις ψηφιακής υγείας σε τομείς όπως:

  • Επικοινωνία μεταξύ ασθενών – επαγγελματιών υγείας – φροντιστών
  • Εκπαίδευση ασθενών
  • Διάγνωση και θεραπεία
  • Απομακρυσμένη παρακολούθηση και αυτοδιαχείριση ασθενών
  • Εξυπηρέτηση διαδικασιών σε όλο το θεραπευτικό ταξίδι του ασθενούς

Το  Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer πραγματοποίησε στρογγυλή τράπεζα για την Ψηφιακή Υγεία (Thought Leadership Workshop on Digital Healthcare)  ώστε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις ιδέες επιστημόνων-ερευνητών αλλά και ασθενών και φροντιστών.  για το Στόχευσή της αποτελεί η «μεταμόρφωση» των ερευνητικών ιδεών σε συγκεκριμένες λύσεις που θα βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών.

Πηγή: https://virus.com.gr/kentro-psifiakis-kainotomias-tis-pfizer-dialogos-kai-synergasies-gia-tin-psifiaki-ygeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες