Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Ενημέρωση για την Καρδιακή Ανεπάρκεια

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 στις 18.00,  με τη συνέργεια των Ομάδων Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας και Νοσηλευτικής Καρδιολογίας της ΕΚΕ. Στόχος είναι η πληροφόρηση των πολιτών και των ασθενών για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων Ελλάδας.

Προβάδισμα δίνεται από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στην ενημέρωση πολιτών και ασθενών  στην συγκεκριμένη νόσο γιατί η Καρδιακή Ανεπάρκεια αποτελεί τη συχνότερη αιτία νοσηλειών στις καρδιολογικές κλινικές, αλλά και την κύρια αιτία απώλειας ποιότητας ζωής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΚΕ, η συχνότητα της είναι περίπου 1% στα άτομα κάτω των 65 ετών, και αυξάνει προοδευτικά στο 7% σε άτομα 75 έως 84 ετών και στο 15% σε άτομα άνω των 85 ετών.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση είναι στην διάθεσή τους το link της εκδήλωσης εδώ  Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήματα στους ομιλητές κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ομιλιών.

Πηγή: https://virus.com.gr/elliniki-kardiologiki-etaireia-enimerosi-gia-tin-kardiaki-aneparkeia/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες