Πλεύρης: Δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι στο ΕΣΥ χωρίς εμβολιασμό

Μόνο κατόπιν εμβολιασμού θα επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Η νομοθετική παρέμβαση προβλέπει την αναστολή εργασίας έως το τέλος του έτους, όπως επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης σε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή.

Αναλυτικά, στην κυβερνητική θέση επέμεινε ο υπουργός δίνοντας απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του ε’ αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ, Γεωργίου Λαμπρούλη. Η ερώτηση είχε θέμα την «άρση των διοικητικών μέτρων για όλους τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κατά του COVID-19».   Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρούλης υποστήριξε ότι τα πρόσφατα στοιχεία ανατρέπουν το αρχικό επιχείρημα ότι η διασπορά του ιού οφείλεται στους ανεμβολίαστους. Με νόημα πρόσθεσε ο ίδιος ότι η κυβερνητική στάση αφαιρεί χιλιάδες ανθρώπινους πόρους από τα νοσοκομεία αλλά και από τους υγειονομικούς βιοποριστικά μέσα και την ασφάλισή τους,  με επιπτώσεις και στις υπηρεσίες προς τους, σύμφωνα με τον βουλευτή. «Η επιμονή στην αναστολή εργασίας, δημιουργεί μια τεχνητή επιδείνωση για να δημιουργηθεί η ανάγκη εισόδου ιδιωτών στην Υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρούλης.

Στην ερώτηση ο  υπουργός απάντησε ότι  η νομοθετική παρέμβαση για  την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους έχει ορίζοντα ισχύς έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι άλλη σημασία έχει το  ζήτημα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, και άλλη για το διοικητικό προσωπικό.  Ειδικότερα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει ο εμβολιασμός είναι υποχρέωση που προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ΕΣΥ και παρέχουν ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις. 

Εφόσον αλλάξουν τα δεδομένα, θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα, αλλά ήδη έχουμε κάτι νομοθετημένο. «Με ξεκάθαρο τρόπο, τους λέω ότι θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους»  σημείωσε ο κ. Πλεύρης. Για προσωπική επιλογή έκανε λόγο ο υπουργός σχολιάζοντας στη συνέχεια ότι η πανδημία παραμένει και  τα νοσοκομεία νοσηλεύουν ασθενείς covid.

Ωστόσο, η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου μπορεί να μην είναι η καταληκτική. Έμφαση δίνεται από τον υπουργό στην προετοιμασία για τον Σεπτέμβριο. «Μας λένε οι διεθνείς φορείς ότι ‘ναι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ύφεση. Ευελπιστούμε αυτό να συνεχιστεί και στην πορεία, και ο ιός να ακολουθήσει την πορεία που ακολουθούν οι πανδημίες, που στο 2ο και 3ο έτος αρχίζουν να φθίνουν και να γίνονται ενδημικές καταστάσεις. Αλλά αυτό δεν μπορεί αν το προσυπογράψει κάποιος. Συνεπώς, οι συνθήκες υπάρχουν, ειδικά για το κομμάτι που αφορά γιατρούς και νοσηλευτές. Οι απαιτήσεις της Πολιτείας για γιατρούς και νοσηλευτές είναι μεγαλύτερες. Απευθυνόμαστε στον σκληρό πυρήνα ανθρώπων που διαχειρίζονται το δημόσιο αγαθό της Υγείας. Θέλουμε να πιστεύουν στην επιστήμη, να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους άλλους» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: https://virus.com.gr/pleyris-den-epistrefoyn-oi-anemvoliastoi-sto-esy-choris-emvoliasmo/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες