Πανδημία: Ποια μέτρα ισχύουν από την 1η Μαΐου

Η 1η Μαΐου σηματοδότησε την άρση των μέτρων με την αναστολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης  για την πρόσβαση σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους αλλά και του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού  για την είσοδο στη χώρα. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο παραμένει υποχρεωτική.

Στους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επανέρχεται η χωρητικότητα στο 100%. Όπως σε αναστολή βρέθηκε το πιστοποιητικό EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας και πλέον οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται να επιδεικνύουν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Πλέον δεν χρειάζεται μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλονται σε self tests και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μια φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, το μέτρο των δυο τεστ εξακολουθεί σε νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Το θέμα της μάσκας θα συζητηθεί εκ νέου  για να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης από τη 1η Ιουνίου. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κριθεί η απαλλαγή από το μέτρο.

Πηγή: https://virus.com.gr/pandimia-poia-metra-ischyoyn-apo-tin-1i-ma-oy/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες