ΕΟΦ: Ανάκληση για μαντηλάκια πλυσίματος σώματος και προσώπου – Μικροβιακή μόλυνση σε 3 είδη!

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκλων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά τρία ξεχωριστά προϊόντα καθαρισμού σώματος.

ύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι «διαπιστώθηκε μικροβιακή επιμόλυνση σε ορισμένες παρτίδες» των εξής προϊόντων:

  • OASIS BED BATH – PACK OF 10
  • CONTI CONTINENCE CARE – PACK OF 25
  • CONTI FLASHMEE – PACK OF 50 & OASIS RINSE FREE SHAMPOO CAP

Πρόκειται για μαντηλάκια πλυσίματος και καθαρισμού σώματος και προσώπου.

Η ανακοίνωη του ΕΟΦ για τα μαντηλάκια πλυσίματος σώματος και προσώπου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων των καλλυντικών προϊόντων OASIS BED BATH – PACK OF 10, CONTI CONTINENCE CARE – PACK OF 25, CONTI FLASHMEE – PACK OF 50 & OASIS RINSE FREE SHAMPOO CAP, καθώς διαπιστώθηκε μικροβιακή επιμόλυνση σε ορισμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας ΒΙΟΚΟΝ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Πηγή: https://www.iatropedia.gr/eidiseis/eof-anaklisi-gia-mantilakia-plysimatos-somatos-kai-prosopou-mikroviaki-molynsi-se-3-eidi/154591/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες