Σε «τροχιά» κινητοποιήσεων οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Τελεσίγραφο δίνει  στην κυβέρνηση το Συντονιστικό Όργανο φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Εφόσον δεν υπάρξει θετική έκβαση των προτάσεων του θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Σε σύσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων Π.Φ.Υ.  παρουσία του επίτιμου προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου, προέδρου του Ι.Σ.Α. και περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις εντός του Μαΐου,  εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του από τον Υπουργό Υγείας.

Κατά την σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών. Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν στο γεγονός ότι οι λύσεις οι οποίες είχαν προταθεί και δεν εφαρμόστηκαν από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ. Σημειώνεται ότι είχαν προταθεί: Ξεχωριστός κωδικός για τα POST COVID περιστατικά, ξεχωριστός κωδικός που να αφορά τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων και κοινοποίηση προϋπολογισμού 2022.

Οι φορείς επισημαίνουν ότι κάθε εξέταση που εκτελείται θα πρέπει να αποζημιώνεται και αντιτίθεταιι στην υποκοστόλογηση των εξετάσεων.«Χωρίς «κριτήρια περικοπών» που βαφτίζονται ποιοτικά, που θα ανακατανείμουν την μιζέρια του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ» υπογραμμίζεται με νόημα στην ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου. Οι φορείς της ΠΦΥ ζητούν σωστή κοστολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τεχνοκράτες  και ορθολογική εκτίμηση των πραγματικών αναγκών των πολιτών αυτής της χώρας.

Τα μέλη του οργάνου συμφώνησαν στην πρόταση του προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη να συγκληθεί στις 3 Μαΐου διευρυμένη σύσκεψη των προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των φορέων Π.Φ.Υ.  Σκοπός της σύσκεψης θα είναι να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες του κλάδου αναμένοντας τις προτάσεις και ενέργειες του Υπουργού.

Πηγή: https://virus.com.gr/se-trochia-kinitopoiiseon-oi-foreis-tis-protovathmias-frontidas-ygeias/

Περισσότερα Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Νέες Δημοσιεύσεις

“ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΙ … ΑΛΛΑ”από τον Ομ. Καθηγητή, Ιωάννη Γουδέβενο, 26.05.2022

PP31 Συνάδελφοι(σες) Επιστημονική Διημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη του  αξέχαστου συναδέλφου Συμεωνίδη...

Ηλεκτρονικές οι διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία – Πώς θα παίρνουμε τα αποτελέσματα

Σε μία άλλη «ηλεκτρονική» εποχή φαίνεται ότι επιχειρείται να περάσουν τα δημόσια νοσοκομεία, αφού βήμα - βήμα γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθούν κάποιες...

CDC: Σε ποιους συστήνει ξανά τη χρήση μάσκας – Νέες οδηγίες

Το CDC καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να χρησιμοποιούν ξανά μάσκα όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς...

Ετικέτες